SHARE

Tupljak je nakon nekoliko godina „pauze“ danas ponovno ugostio atletičare iz Istre i okolice koji su stigli otrčati četvrto kolo istarske Zimske lige u trčanju powered by Plava Laguna u malo mjesto usred poluotoka.

“Rijeka” dobro raspoloženih natjecatelja prošla je 6,1 kilometar dugom stazom u Tupljaku, a organizatori predvođeni neumornim Ivanom Stanićem osigurali su po okončanju utrke kuhano vino, čaj, banane, krofne i ostalu okrijepu zbog čega se druženje atletičara nastavilo i nakon utrke, uz pohvale domaćinu.

Ovaj događaj podržala je i Općina Pićan, a uz Stanića, svoj doprinos dali su i ostali članovi MO Tupljak. Iako je ovdje druženje primarno, spomenimo da je najbrži na cilj stigao Edi Pašić, a kod žena Valentina Šćur.

Edi Pašić iz umaškog Olimpika na cilj je stigao za 19 minuta i 53 sekunde, dok je drugoplasirani Luka Paliska (TK Pula) za njim stigao tek devet sekundi kasnije. Na treće mjesto plasirao se Vanja Tintor s rezultatom 21 minuta i četiri sekunde.

Valentina Šćur bila je najbrža žena, s ostvarenih 23 minute i 18 sekundi, dok su nešto mlađe Ivana Grgurević (24:54) i Lara Tomić (25:27) bile druga i treća.

FOTOGALERIJA