Home Rukomet Mlađi uzrasti FOTO I VIDEO | U Poreču završen rukometni kamp koji su pokrenuli...

FOTO I VIDEO | U Poreču završen rukometni kamp koji su pokrenuli Luka Cindrić i Dinko Đanković

Jučer je završnim aktivnosti završen ovogodišnji i više nego uspješni „Luka Cindrić Handball Camp“ rukometni kamp za mlade koji se je od 8. do 15. srpnja 2023. godine održao u Poreču.

Igrač Barcelone i hrvatske reprezentacije također je bio u kampu cijelo vrijeme, a s mladim rukometašima su radili i priznati i educirani treneri, među kojima se izdvaja Dinko Đanković, nekadašnji trener Poreča, sada na pečalbi u mađarskom Veszpremu, koji je pokrenuo kamp zajedno  s Cindrićem. Njihova veza je započela 2009. godine kada je Đanković trenirao tada 16-godišnjeg talentiranog Cindrića u Karlovcu.

Tijekom tjedna odrađivati mladi su rukometaši odrađivali dva treninga dnevno i to u trajanju od po 90 minuta, što znači da su  sveukupno proveli na parketu, s loptom u rukama ili bez nje, provesti više od 20 sati, u Valamar Diamant Hotelu u izvrsnim uvjetima. Svjedočili smo treningu u petak i moramo reći kako ga je odlikovao visoki intenzitet te sjajno raspoloženje svih rukometaša, ali i angažiranih trenera.

Polaznici su osim iz Hrvatske, iz Sjeverne Makedonije i Poljske, gdje je Cindrić ostavio svoj igrački trag, Španjolske, Švedske i Izraela. Rukometaši su se mogli prijaviti u tri grupe – 2004. i mlađi, 2006. i mlađi te 2008. godište i mlađi, a grupe su bile napravljene na način da svi dobiju maksimalno ozbiljni podražaj.

U modernom pristupu rukometu od Cindrića, Đankovića i ostalih mladi su učili ne samo o rukometnim vještinama već i o zdravstvenim pripremama. Uz Đankovića mentori na projektu su Vedran Mataija i Gonzalo Tajuelo iz Španjolske, a bili su uključeni i kondicijski treneri, fizioterapeut iz Mađarske iz Veszprema, volonteri… Ozbiljan tim sudjelovao je na ovom projektu.

Previous articleSvi pričaju o Belu i Leki, a samo je jedan igrač spomenuo uvjerljivo najveći problem Hajduka!
Next articleNOVOSTI S DROSINE: Goran Bartolić preuzeo pionire Istre 1961, Zdravko Marković kadete!