Home Rukomet Premijer HMRL FOTO | Sada je idealna prilika da se od Premijer lige napravi...

FOTO | Sada je idealna prilika da se od Premijer lige napravi ozbiljna europska liga!

SHARE
PPD je i u Labinu "napunio" dvoranu...

Korona je uzrokovala prekid svih natjecanja i pri HRS-u, a taj savez ovog ljeta ima povijesnu priliku napraviti Premijer ligu onakvom kakvu je zamišlja većina rukometnog svijeta. Da, PPD i NEXE morali bi igrati dva ili tri natjecanja, ali njihove trenutne momčadi nekako to i traže.

Ono što u cijeloj priči buni je to što je dojam da bi najjača dva kluba u Premijer HMRL mogli koristiti igrače s manje minutaže, a jasno je da u SEHA ligi ne igraju svi dovoljno. U redu, PPD Zagreb ima i Ligu prvaka, ali i veći fond igrača.

Trenutno, na rosteru NEXE-a ima 23 igrača, PPD Zagreb 24. U sportu u kojem 14 igrača treba za mirno odigravanje utakmice, ti klubovi komotno mogu igrati dvije utakmice tjedno. Naravno, ako je potrebno zbog LP, izlazilo bi se Zagrepčanima ususret. Uostalom, brojku od 24, ako žele, Zagrepčani sa svojim ugledom i financijama lako mogu i proširiti.

Obzirom da su Moslavina i Trogir trenutno prvi u drugim razredima, njihovo uvrštavanje u Premijer HMRL bilo bi jedino pošteno, a dobilo bi se time dvije sredine koje bi „gorile“ barem sljedećih godinu dana, zajedno s Bjelovarom i Dubrovnikom, klubovima koji nisu uspjeli završiti svoju prvu premijerligašku sezonu.

Na kraju, liga s 14 klubova donijela bi 26 kola, optimalno za sve sudionike, bilo bi prostora i rasteretiti raspored s tom količinom utakmica. Planet Sport (ili tko god bio TV distributer) bi nastavio pratiti tu ligu, još i više vjerojatno. Jednostavno, teško je zamisliti argument protiv ovakve lige, osim možda kakvih osobnih interesa. Je li moguće da će oni opet prevagnuti?!