SHARE

Činilo se tijekom čitavog proljeća da Banjole neće doći u problem oko osvajanja naslova prvaka ove godine. Ambicije kluba su velike, želja im je osvajanje naslova i promocija u viši rang natjecanja, no do toga trenutka čekaju ih još tri susreta. Prvi od ta tri je najnezgodniji, najneugodniji. Gostovanje u Funtani dolazi nakon male krize rezultata.

Momci Vjekoslava Dorčića žive svoje snove. Izbacili su iz kupa NSŽI-a u polufinalu momčad iz Pazina, i sigurno je da ih trenutno najviše interesira finale kupa koje će odigrati 31. svibnja na pulskom stadionu Aldo Drosina. No, sigurno će dati sve od sebe da zakompliciraju Banjolama put do naslova prvaka.

Vratar Funtane, Gianfranco Milocani, jedna je od najpouzdanijih figura Dorčićeve momčadi ove sezone, pa smo iskoristili prigodu da sa njim porazgovaramo prije derbija.

“Nepoznanica između momčadi nema, a to je najvažnije. Gledajući njihovu statistiku mogu reći da su i najkompletnija momčad lige. Iako dosta umorni od rasporeda kojeg smo imali protekla 2-3 tjedna gdje nas opterećuje i problem brojnosti igrača skupiti ćemo se i pokušati učiniti prvenstvo napetijim do samog kraja”. – kaže nam vratar Funtane na početku našeg razgovora.

“Mi kvalitetu imamo, u nizu smo odličnih rezultata, visokog samopouzdanja, rezultatski rasterećeni, igramo na domaćem terenu gdje rijetko tko odnosi bodove i ako trener Dorčić bude imao na raspolaganju većinu igrača mislim da smo vrlo opasni i da će se nas puno pitati na ovoj utakmici. Banjole definitivno dolaze pod pritiskom jer su sigurno svjesni da će u slučaju “kiksa” borba za vrh ostati neizvjesna do zadnjeg kola. Očekujem dobru utakmicu i neka bolji pobjedi”. – Gianfrancova je poruka za kraj.

Michel Bobić mučio je muku i sa ozljedama ove godine, no konačno je zadnje vrijeme na raspolaganju treneru Tomića kao bitna karika obrane momčadi s Prematinke. Bio je zahvalan sugovornik u najavi nedjeljnog susreta.

“A što mogu reći? Mogu reći ono što svi znamo, a to je da je ovo jedna od najbitnijih, ako ne i najbitnija utakmica ove sezone za našu momčad, ali isto tako svjesni smo da ovisimo sami o sebi. Je, uhvatila nas je neka kriza, ali nije to kriza igre, već kriza rezultata, pa će vjerojatno svatko pred nedjeljni derbi reći kako su oni u laganoj prednosti te da su favoriti u ovom susretu”. – jasan je Michel na početku, no onda okreće ploču na drugu stranu.

“Mi jako dobro znamo što nam je činiti i sve ćemo napraviti da uzmemo sva tri boda koja bi nas dovela na mali koračić do naslova prvaka. Oni, s druge strane, svjesni su da nam žele poremetiti planove, no ja osobno vjerujem u svoju ekipu i siguran sam da ćemo u Funtani napraviti sve da dođemo do troboda. Poštujem njihovu momčad koja je odlična sa dva-tri izrazito nezgodna pojedinca, no mnogo toga pitati će se nas u ovom susretu”. – prepun je vjere u aktualnog lidera stoper Banjola.