SHARE

Jedini županijski prvoligaš koji je stigao do polufinala kupa NSŽI ima u ovom trenutku samo jedan jedini problem. A to je hoće li trener Vjekoslav Dorčić moći računati na kompletan kadar koji ima u klubu protiv trećeligaša iz Pazina. Naime, tijekom cijeloga proljeća mladi porečki trener muku muči sa izostancima, pa tako u jednom susretu nema Dujanića, Tomića i Šegona, u drugom mu nedostaju drugi Šegon, Gjurchinoski i Prenc, u trećem nema oba Banića i Buršića, i tako iz tjedna u tjedan.

Četvrtfinale kupa odigrano prošloga tjedna u Banjolama za Funtanu su odigrala jedanaestorica hrabrih, a trener Funtane, iako je imao na klupi trojicu igrača, nije napravio niti jednu jedinu izmjenu. Vrlo vjerojatno ne zato što je bio prezadovoljan prikazanim, već iz jednog drugog, objektivnog razloga. Ukoliko sutra momčad bude kompletna Pazinjane čeka upravo ona mina iz naslova teksta.

Dugo je vremena pazinska momčad bila najugodnije iznenađenje ovogodišnjeg trećeligaškog natjecanja. No, ili je kod Pazinjana došlo do nekog zasićenja i opuštanja, ili su razlozi posljednja dva poraza na domaćem terenu ipak ponešto dublji. Šesnaestoga travnja Pazinjani su odigrali spektakularan susret pred 500-tinjak gledatelja i slavili protiv lidera iz Poreča sa 2:1, a nakon toga su stali.

Bod u Vinodolu donio im je jedanaesterac, a posljednja dva kola na svom travnjaku sa identičnih su 0:2 poraženi od Buja i kostrenskog Pomorca. Znamo li da su za dobru atmosferu i dobru predstavu u prvom redu zaslužni i dobri rezultati koji stoje iza vas, Pazinka se u ovom trenutku ne nalazi u idealnoj psihološkoj situaciji. Posebice ako uzmemo u obzir i činjenicu da je vrlo upitan sutrašnji nastup Rojnića i Matike, Elvisa Brajkovića i njegovog pomoćnika Emila Lazarića čeka zahtjevan zadatak.

Susret u kojemu ćemo ipak radi rejtinga Pazinjanima dati prednost u omjeru 60:40 na rasporedu je na gradskom stadionu u Pazinu sutra, u utorak, sa početkom u 18:00 sati.