SHARE

Za trenera Vjekoslava Dorčića, njegovog pomoćnika Palinkaša, ali i za nogometaše i čitavu upravu nogometnog kluba iz Funtane, odlazak na utakmicu pretkola Hrvatskog nogometnog kupa nagrada je za sve ostvareno u prošloj natjecateljskoj sezoni. I na to zaista tako treba i gledati.

Solin je momčad koja se nalazi u ovom trenutku četiri ranga iznad Funtane. Hrvatski je to prvoligaš koji je apsolutni favorit u ovom susretu, no Funtanjani će skupo prodati svoju kožu, u to smo uvjereni. Prije polaska na put, na koji kreću danas oko 14:00 porazgovarali smo sa trenerom Funtane.

Istina je, sve što ste već rekli zaista je istina. Ovu utakmicu doživljavamo zaista kao nagradu za sve ostvareno u prošloj natjecateljskoj sezoni i to treba samo tako i promatrati. 

Solinjani su mlada i kvalitetna ekipa formirana od izlaznih juniora Hajduka i igrača na posudbi iz splitskog kluba, pa stoga o njima ne treba previše riječi ni trošiti.

Mi smo pripreme odradili dosta kvalitetno s obzirom da se nalazimo u turističkom mjestu i dosta je igrača zaposleno u turizmu, no svejeno ćemo utakmicu odraditi na maksimalnom nivou, korektno i disciplinirano, kako bismo izvukli što bolji rezultat i kako bismo uspješno prezentirali istarski nogomet i svoj klub.

Jedini nam je hendikep što neću moći računati na veliki broj igrača koji bi sigurno svojom nazočnošću našu ekipu učinili još kvalitetnijom, no koga nema bez njega se i mora i može. Očekujem svakako dobru utakmicu jer znam da će svi igrači koji budu odigrali ovaj susret dati svoj maksimum. – zaključio je naš razgovor Vjekoslav Dorčić, trener Funtane.