Home ISTRA Futsal FUTSAL PULA JE PRVOLIGAŠ! ‘Pao’ Brod 035 za veliku feštu u Puli

FUTSAL PULA JE PRVOLIGAŠ! ‘Pao’ Brod 035 za veliku feštu u Puli

SHARE

San je postao stvarnost, nakon više od desetljeća Istra ponovno ima prvoligaša u futsalu! Uspjeli su to dečki okupljeni oko Futsal Pule, od večeras novog hrvatskog prvoligaša. Slavonci večeras nisu realno imali ni šanse protiv ovoliko motivirane, kvalitetne i fokusirane momčadi Valtera Cetine.

Krenulo je fantastično. Iskusni Bojan Barišić „na leđima“ je nosio dvojicu, a onda šutirao iz mrtvog kuta, vratar gostiju Konrad to odbija, a Bepo Paus iskosa s pet metara pogađa za 1:0. Pet minuta kasnije Puljani kradu jednu loptu na protivničkoj polovici, a David Mataja lukavo ostavlja petom za Ivana Šulentića.

Najbolji igrač današnje utakmice iz teške situacije gađa suprotni kut za 2:0. Prva liga je počela sve snažnije „mirisati“ u 15. minuti – ponovno Mataja sjajan na „pivotu“, ostavlja loptu za Franju Matkovića čiji projektil odsjeda u suprotnom kutu nemoćnog gostujućeg vratara i to je 3:0.

Đerek Slavoncima donosi nadu pomalo slučajnim pogotkom u 18. minuti, a sve postaje jasno u 31. minuti. Krenuli su gosti u nastavku s golman-igračem, imali puno loptu u svom posjedu, ali devet minuta prije kraja susreta ponovno Šulentić bježi u kontru i pogađa pod gredu za 4:1.

Samo dvije minute kasnije Gačić smanjuje iz jedne lijepe akcije gostiju na 4:2 i tenzije su se polako podigle, sve dok ih u posljednjoj minuti novim golom na prazna vrata nije „ugasio“ Ivan Šulentić. Futsal Pula je tako ostvarila svoj naum i postala prvoligaš, zasluženo i marljivim radom, a pjesma će sigurno trajati duboko u noć.


PULA – Dom sportova Mate Parlov – KVALIFIKACIJE ZA PRVU HMNL – 6. KOLO
SUCI: Nikola Jelić i Saša Tomić (oba Zagreb)

FUTSAL PULA – BROD 035 5:2 (3:1)

Strijelci: 1:0 Paus 2′, 2:0 Šulentić 7′, 3:0 Matković 15′, 3:1 Đerek 18′, 4:1 Šulentić 31′, 4:2 Gačić 34′, 5:2 Šulentić 40′

Žuti kartoni: Paus, Bilić, Mataja (Futsal Pula) Konrad (Brod 035)

FUTSAL PULA: Jamičić, Grbić, Vukmir, Barišić, Paus, Hasanbašić, Bilić, Hrgota, Nerovčić, Matković, Imširević, Šulentić, Mataja, Lorber

Trener: Valter Cetina

BROD 035: Konrad, Bundavica, Gačić, Ćubel, Đerek, Kovačević, Đurković, Marčetić, Petrović, Kruljac, Ferić, Soldo, Ivanagić, Cindrić

Trener: Ivica Ćorluka