Home ISTRA Futsal Futsal Pula pobjedom protiv Uspinjače Gimke opet na prvoligaškom smjeru!

Futsal Pula pobjedom protiv Uspinjače Gimke opet na prvoligaškom smjeru!

SHARE

Malonogometaši Futsal Pule upisali su zlata vrijednu pobjedu koja im sada realno otvara prvoligaškog društva. Još uvijek imaju za odigrati dva kola, ali se stvari po njih lijepo razvijaju. Jučer je u Puli gostovao dojučerašnji prvoligaš Uspinjača Gimka, ali su ih Puljani u potpunosti nadigrali i porazili.

Do 19. minute nije bilo pogodaka, a onda „top“ Ivana Šulentića s deset metara za 1:0 i vodstvo vidno boljih Puljana. Nastavak je donio isključenje Matije Uremovića, što koriste domaći i preko Davida Mataje dolaze do 2:0.

Na 3:0 povisio je gostujući igrač autogolom nakon oštrog ubačaja Manola Bilića, a nakon što su Zagrepčani napali s golman-igračem, pulski čuvar mreže, Franko Jamičić pogodio je s gola na gol za 4:0. Do kraja susreta Uspinjača Gimka je uspjela samo smanjiti poraz s dva efektna pogotka.

Situacija se sad, pred susret Broda 035 i Šibenika 1983 dodatno zakomplicirala. Naime, Slavonci imaju šest bodova, a Šibenčani pet, koliko i Futsal Pula. Na posljednjem mjestu je Uspinjača Gimka s dva osvojena boda.


PULA – Dom sportova Mate Parlov – KVALIFIKACIJE ZA PRVU HMNL
SUCI: Nikola Jelić i Dino Kramar (Varaždin)

FUTSAL PULA – USPINJAČA GIMKA 4:2 (1:0)

Strijelci: 1:0 Šulentić 19′, 2:0 Mataja 27′, 3:0 Matan (ag) 28′, 4:0 Jamičić 30′, 4:1 Jedvaj 31′, 4:2 Pajalić 33′

Žuti kartoni: Mataja, Urošević (Futsal Pula) Matan (Uspinjača)

Crveni karton: Uremović 25′ (Uspinjača Gimka, dva žuta kartona)

FUTSAL PULA: Jamičić, Urošević, Grbić, Paus, Imširević, Bilić, Vukmir, Barišić, Hrgota, Matković, Šulentić, Mataja, Lorber

Trener: Valter Cetina

USPINJAČA GIMKA: Piplica, Uremović, Toth, Jedvaj, Koturović, Matan, Pajalić, Jurički, Viher, Gracin

Trener: Korab Morina