Home ISTRA Futsal Futsal Pula raste iz dana u dan, u rujnu organizira veliki međunarodni...

Futsal Pula raste iz dana u dan, u rujnu organizira veliki međunarodni turnir

SHARE

Nakon priprema na zelenim travnjacima, i jedini futsal ligaš u našoj županiji, Futsal Pula, također kreće s radom. Lanjski osvajač II HFL Zapad i ove sezone kreće u sezonu ambiciozno sa željom da i posljednju stepenicu na putu do I HFL uspješno savlada.

U odnosu na lani pulska je momčad malo mlađa. Momčad su napustili iskusni Vili Šafradin koji je odlučio završiti svoju bogatu karijeru opterećen poslovnim obavezama te Anel Salihović koji se posvetio velikom nogometu i iduću će sezonu provesti u redovima Banjola.

Najugodniji ‘gubitak’ u odnosu na lani je prelazak Nikole Badrova u redove veoma ambicioznog Olmissuma. Nakon samo godinu dana ozbiljnog bavljenja futsalom Badrov je pokazao potencijal koji ga je gurnuo stepenicu više, a pulski projekt time dodatno oplemenio i potvrdio svoju svrhu. Aktivnom se igranju ‘zahvalio’ i član udruge i vratar Andrej Radulović koji će tako rukavice zamijeniti radom u uredima kluba.

S druge strane, momčad su pojačali sve redom mladi igrači. Iz Fažane je stigao mladi futsal reprezentativac Bepo Paus, iz Uljanika odličan mladi junior Niko Vukmir, iz Istre 1961 također mladi futsal reprezentativac Emran Nerovčić, a jučer je kao zadnje pojačanje za nadolazeću sezonu stigao još jedan Istrin junior, Antonio Gračić. Dodamo li tome i potpuni prelazak na futsal Vigana Hoxhe, ambicije su i više nego jasne.

Pomlađivanje momčadi logičan je korak ka daljnjem rastu ekipe, a uz to nastavlja se rad i s mladima, juniore će iduće sezone voditi Vlatko Maretić, a kadete Goran Urošević. Iz redova pulskog futsal drugoligaša najavili su i pokretanje škole futsala koju će voditi Vigan Hoxha.

Kako bi nam pulski dečki trebali izgledati u narednoj sezoni pulska će publika imati prilike vidjeti sredinom rujna, točnije 14. i 15. tog mjeseca, kada na iznimno jakom pripremnom turniru u pulskom Domu Sportova nastupaju prvak Njemačke TSV Weilimdorf Futsal, Futsal Dinamo, MNK Olmissum, MNK Alumnus, FC Salines Tuzla City i Futsal Pula.

Uz suđenje najboljih hrvatskih sudaca sigurno je da će se imati što vidjeti na pulskom parketu. Organizacijom ovako jakog turnira Futsal Pula nastavila je s tradicijom dovođenja u grad podne Arene najjačih ekipa u rujnu.