Home Nogomet Kup Istre Galižanci nakon jedanaesteraca plove dalje u Kupu

Galižanci nakon jedanaesteraca plove dalje u Kupu

SHARE

Na krilima uvodnog uspjeha protiv Poleta prošloga vikenda, novoformirana seniorska momčad Galižane i današnju je utakmicu odigrala u skladu sa njihovim očekivanjima. Borbeno, atraktivno i rastrčano.

Trener domaćina Areto Stojić može zaista biti ponosan na svoju momčad koja je danas dominirala i vrlo iskusne i kvalitetne goste držala u “knockdown”-u, a o konačnom ishodu odlučili su jedanaesterci. Poveli su gosti kada je vratar Moscarda pogrešno izbioloptu koju je na šesnaest metara dočekao Martinović i primirio je te pogodio praznu mrežu za vodstvo od 1:0.

Vratili su se Galižanci kada je njihov “maestro” Piero Moscarda prošao po lijevoj strani i pogodio Tomića na kontra strani koji lijepim udarcem poravnava na 1:1. Kroz jedanaesterce svi Galižanci bili su uspješni dok je Vračić posljedni pokušaj svoje momčadi promašio i Galižanci su ostvarili plasman u sljedeće kolo.

GALIŽANA – Igralište Galižana – Kup NSŽI – 2. kolo. – SUDAC: Alen Dokuš (Pula),  Pomoćnici: Boris Vitasović (Marčana),  Patrik Vitasović (Filipana)

GALIŽANA – BRTONIGLA NOVA VAS 1:1 (1:1) – nakon jedanaesteraca 5:4

Žuti kartoni: Gabelić, Martinović (Brtonigla Nova Vas)

Strijelci: 0:1 Martinović 17′, 1:1 Tomić 39′

GALIŽANA: Moscarda S., Popović, Moscarda G., (od 68. Bešić), Radulović, Oraščanin, (od 57. Šuke), Bonas, Moscarda P., Kubatović, (od 57. Šahović), Ferfoglia, Tartichio, Tomić (od 84. Ban)

Trener: Areto Stojić

BRTONIGLA NOVA VAS: Ivkić, Dagostini, (od 86. Đurđevič),  Uzelac, (od 46. Vitasović), Kovačić, Vračić, Lakošeljac, Jurić, Gabelić, Pjevović, (od 27. Ružić), Kapular, Martinović

Trener: Bojan Barić