Home Nogomet Ostalo GASI TO | Počelo veteransko ludilo – u Fažani tuča na poluvremenu,...

GASI TO | Počelo veteransko ludilo – u Fažani tuča na poluvremenu, u Svetom Petru u Šumi više isključenja nego golova

SHARE

„Finimo, finimo, pomalo s ten“, kao da čujemo moguće razgovore sutra ujutro u prostorijama NSŽI-a. Da, veteranske kotizacije nešto i napune blagajnu našeg nogometnog saveza, ali u njihovom bogatstvu to i nije neka stavka da bi se svakog ponedjeljka gledalo u nebo sa sklopljenim rukama, u nadi da netko neće izgubiti posao ili dobiti gips.

Povod ovom tekstu je ono što već dugo zagovaramo, a to je – ovakve veteranske lige, bez doktora, najčešće i realnih zapisnika, s transferima igrača koji putuju 40 kilometara, podijeljene u četiri lige u kojoj jedna ima šest, a druga 12 te sa suludim ambicijama pojedinaca i klubova, bolje da ni ne postoje.

Danas je u Fažani odigrano prvo poluvrijeme veteranske utakmice između Mladosti i Muntića. Ovo stoji u zapisniku:

„Utakmica organizirana prema Propozicijama natjecanja za ovaj rang. Prije utakmice izvršena je identifikacija igrača i službenih osoba obiju momčadi, nalaz uredan. U pauzi između dva poluvremena došlo je do tučnjave nekolicine igrača te je utakmica prekinuta pri rezultatu 0:0.“

Nešto malo sjevernije, u Svetom Petru u Šumi, utakmica između Žminja 2000 i Smoljanci Sloboda okončana je s 1:1. No, više od golova bilo je crvenih kartona. Najprije je Marko Puh vrijeđao suca u 55. minuti, da bi u 71. njegov prezimenjak Sebastijan zbog preoštrog starta zaradio drugi žuti karton, a za pretpostaviti je da je taj prekršaj napravljen na Mirku Matiki, igraču žminjskih veterana koji je na to reagirao namjernim udaranjem protivničkog igrača nogom u nogu bez lopte – barem tako piše u zapisniku.

Veteranski nogomet u Istri u kratkom je roku, od pomalo nenormalnog natjecanja postao apsolutni cirkus u kojem se ne zna gdje je granica nakon koje će se netko sjesti i reći „promašili smo ceo fudbal“.

Odgovorni, zaustavite to, dok se nešto ozbiljnije ne dogodi i naputite dobronamjerne veteranske momčadi, kojih sigurno ima, da se ponedjeljkom nađu s drugim smirenim veteranskim ekipama uz pivo i roštilj, uz puno smijeha i dobrog raspoloženja.