Home Nogomet Istra 1961 Gdje je nestao Mateo Tomić?

Gdje je nestao Mateo Tomić?

Mateo Tomić mladi je nogometaš pulskoga prvoligaša na kojega nam često um skrene misli kada promatramo ovogodišnje izdanje HNL-a. Ne bez razloga, naravno…

Mateo je svoj nogometni put započeo kao “klinac” u redovima pulskoga prvoligaša, gdje je proveo čitav svoj nogometni vijek ako izuzmemo jednogodišnji boravak u Uljaniku. Ne, ne možemo reći da je to još uvijek “dijete” ni u nogometnom smislu obzirom da će u svibnju napuniti devetnaest godina. Možemo konstatirati da je izgrađeni igrač kojemu jednostavno treba dati priliku.

Mateo je ove natjecateljske sezone za prvoligašku momčad Istre 1961 odigrao pune 63 minute u porazu Istre 1961 kod Lokomotive u Zagrebu i to je jedini boravak ovog pulskog potencijala u zapisniku ovogodišnjeg natjecanja Prve HNL.

O boravku Tomića u redovima Deportiva Alaves ne trebamo uopće ni razgovarati. O interesu, barem onom blagom interesu torinskog Juventusa za ovoga mladog igrača, također nije potrebno puno razglabati. Kako je onda moguće da ga u prvoj momčadi pulskoga prvoligaša ne viđamo uopće?

Zašto nas pitanje iz naslova opterećuje? Jer je liga, najblaže rečeno, kino! Boravak Dragovoljaca u Prvoj HNL je usputna stanica Sigećana i to je jasno od samoga početka prvenstvenog nadmetanja. No, unatoč tome pulski je prvoligaš ove godine prigodu dao isključivo dvojici mladih nogometaša, koji su, da se razumijemo, tu prigodu i zaslužili. Mauru Perkoviću i Mateu Lisici. I ono što je najbitnije, oba su momka ukazanu prigodu i te kako iskoristili.

Istra 1961 trenutno ima četrnaest bodova više od posljednjeplasiranog Dragovoljca. Ta će razlika do kraja ovogodišnjeg natjecanja, tko god bude nastupao za pulskog prvoligaša narasti zasigurno na preko dvadeset bodova i Istra 1961 zauzeti će sedmu, osmu ili devetu poziciju nakon 36 utakmica.

Pa zar ovo nije prava prigoda, ne samo načelno vidjeti koliko Tomić može, nego mu dati prigodu da u ovih preostalih 15-ak utakmica stekne i sigurnost boravka među igračima na elitnoj hrvatskoj nogometnoj sceni?

Jer u protivnom, sav trud dosadašnje struke koja je gradila ovog mladog igrača, ali i sav Mateov dugogodišnji trud pasti će u vodu. Po tko zna koji put što se tiče igrača sa ovog podneblja, na žalost.

Previous articleONI SU BAR NEČIJA SESTRICA, ČIJI SMO MI? Istra 1961 – klub za ‘familiju i pretele’?
Next articleSJAJNE VIJESTI! Radovi na nogometnom kampusu u Poreču su u završnoj fazi