Home ISTRA Ostali sportovi Giovanni Cernogoraz pobijedio u natjecanju Svjetskog kupa

Giovanni Cernogoraz pobijedio u natjecanju Svjetskog kupa

Olimpijski pobjednik u gađanju letećih meta iz Londona 2012. Giovanni Cernogoraz prošlog je četvrtka u turskoj Konyi četvrti put u karijeri pobijedio u natjecanju Svjetskog kupa, pogodivši u finalu 33 od 35 meta.

U jutarnjem dijelu programa Cernogoraz je prvo izborio mjesto u polufinalu završivši kvalifikacije sa 121 pogođenom metom, čime je bio na diobi trećeg mjesta.

U polufinale se plasirao i olimpijski pobjednik iz Rio de Janeira 2016. Josip Glasnović sa 120 pogodaka, čime je dijelio peto mjesto.

U polufinalu su hrvatski predstavnici bili u istoj skupini u kojoj je najbolji bio Talijan Massimo Fabbrizi sa svih 25 pogodaka. Cernogoraz je ušao u borbu za odličja s 22 pogotka, jednim više od Glasnovića, koji je tako završio natjecanje.

Cernogorzu i Fabbriziju su se u borbi za odličja iz druge polufinalne skupine pridružili Talijan Valerio Grazini i Kuvajćanin Naser Meqlad. Prvi je u finalu ispao Grazini koji je nakon tri serije od pet metaka imao dva promašaja.

Slijedio ga je Fabbrizi koji je u pet serija imao 22 pogotka, što je bilo dovoljno za broncu. Cernogoraz i Meqlad su imali po jedan promašaj.

U dvije odlučujuće serije za zlatnu medalju hrvatski reprezentativac je promašio samo zadnju metu i završio finale s 33 pogotka, dok je Meqlad s još tri promašaja završio na drugom mjestu s 31 pogođenom metom.

Cernogoraz je dvaput bio pobjednik finala Svjetskog kupa (Nikozija 2015., Rim 2016.), a najbolji je bio i 2011., kad je domaćin jednog od natjecanja za Svjetski kup bio Peking. Uz četiri zlata, novigradski strijelac ima još dva srebra i tri bronce u Svjetskom kupu.