Home Nogomet Ostalo GNK DINAMO: Naš klub nije organizator Kampa, a gosp. Musa nije zaposlenik...

GNK DINAMO: Naš klub nije organizator Kampa, a gosp. Musa nije zaposlenik našeg kluba. Vjerujemo da će svi napustiti Kamp zadovoljni

SHARE
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Stigao je i odgovor GNK Dinama na naša pitanja vezana uz Kamp tog kluba koji to ustvari i nije, barem ako je suditi prema riječima glasnogovornika kluba Alena Lesičkog. Međutim, njegov odgovor kojeg objavljujemo u integralnom obliku otvara mnoga dodatna pitanja koja ipak nećemo otvarati, već ćemo ovim putem poručiti kako se ovakvo nešto ne bi trebalo ponavljati.
„Nastavno na vaš upit oko organizacije nogometnog kampa želimo vas izvjestiti kako je kamp organiziran temeljem pisma namjere gospodina Dalibora Macana, načelnika općine Svetvinčenat koje je GNK Dinamo zaprimio u ožujku ove godine.

Želimo istaknuti kako GNK Dinamo nije organizator kampova, već na kampove šalje stručne i educirane kadrove koji su zaduženi za provođenje trenažnog procesa te kasniju evaluaciju i skautiranje polaznika kampa.

Nakon vašeg upita, osobno sam provjerio kod naših kadrova o situaciji u kampu i mogu vam reći kako su svi zadovoljni organizacijom, odazivom i ozbiljnosti rada što mi je potvrdio i jedan od roditelja čije se dijete trenutno nalazi u kampu a koji je po profesiji trener u nogometnoj školi.

Nadalje, jedini manji problem bio je oko opreme za djecu. O tome smo obavješteni u petak i odmah smo reagirali. Problem je nastao jer su pojedini polaznici kampova pri ispunjavanju prijavnice upisali veličinu opreme za koju se kasnije pokazalo da im ne odgovara (npr. tražili su S (small) veličinu, a u stvari im je trebala veličina L (large)). Organizator se i prije naše intervencije obavezao osigurati novu opremu za polaznike koji svoju opremu nisu mogli odjenuti ili su bili nezadovoljni veličinom. Konkretno, tu se radi o 17 polaznika. Prema svim promotivnim materijalima koje smo imali prilike vidjeti, lopte nikada nisu bile obećane polaznicima a vi nas ispravite ako griješimo kako bi reagirali na opće zadovoljstvo.

Što se tiče gospodina Alena Muse, on je jedan od organizatora kampa i nije zaposlenik našeg kluba. Gospodin Musa ima iskustvo u organizaciji nogometnih kampova koji su bili organizirani na visokoj razini.

Na vaš upit o cijeni kampa, treba jasno naglasiti kako je ona 500 ili 550 kuna za lokalno stanovništvo (Svetvinečenat, Žminj), a 980 kuna za ostale.

To je cijena za petodnevni program u koju je uključen i komplet opreme (dres, sportske hlacice, stucne, pamucna majica).

Cijenu kampa određuje organizator po vlastitom nahođenju. GNK Dinamo ne miješa se u odluku o cijeni kampa, izuzev u slučaju kada procijenimo da je organizator odredio previsoku cijenu.

Ovdje je jako važno je napomenuti da GNK Dinamo nema nikakvu zaradu od kampova koji se održavaju na prostoru Republike Hrvatske. Možemo pretpostaviti da cijena kampa ovisi o raznim faktorima, kao što su broj dana trajanja kampa, broj trenera GNK Dinamo koji sudjeluju na kampu, oprema koju polaznici dobiju na kampu te ostalim troškovima organizatora.

Konkretno kamp u Istri traje 5 dana te na njemu rade 4 trenera GNK Dinamo. Prošlogodišnji kamp u Bjelovaru, koji ste naveli kao primjer, trajao je 3 dana te su na njemu radila 3 trenera GNK Dinamo. Na kraju možemo ponoviti da je prema našim saznanjima većina polaznika jako zadovoljna kampom – od uvjeta kao što su teren i oprema do rada trenera GNK Dinamo Zagreb. Žao nam je ukoliko je jedan manji detalj naljutio neke od polaznika i tako stvorio privid nezadovoljstva.

Vjerujemo da će u konačnici i oni kamp napustiti zadovoljni“, stoji u odgovoru glasnogovornika GNK Dinama.