Home Nogomet Mlađi uzrasti Golmanski kamp “Cotić-Starčić” uspješan i u Nedelišću, hvali ih i župan, a...

Golmanski kamp “Cotić-Starčić” uspješan i u Nedelišću, hvali ih i župan, a sve okončano lijepom donacijom!

SHARE

Aleksa Cotić i Aleksandar Starčić već neko vrijeme sve što dotaknu, pretvaraju u „zlato“, a u Međimurje su ovog puta otišli bez velikih pompoznih najava. Naime, od 01. do 05. travnja održao se u Nedelišću golmanski kamp „Cotić-Starčić“, prvi na toj lokaciji, a po svemu sudeći, ne postoji ni minimalna šansa da bude posljednji.

Činjenica je da su već stekli izvjesni renome jer je kamp u desetak dana napunio konačnu brojku, s time da ovog puta zbog epidemioloških mjera i organizacije nisu se mogli prijaviti mladi vratari iz Slovenije i Mađarske.

Zadovoljstvo odrađenim nisu mogli kriti ni dvojac licenciranih trenera vratara: „Teško je sada uopće sabrati misli. Dočekali su nas veoma profesionalni i gostoljubivi domaćini, fantastični uvjeti za trening i sada nam je još i jasnije zbog čega je ovo regija sporta za 2022., prema tituli EU. Iako smo fizički umorni, psihički smo na „sedmom nebu“, sve je prošlo kako smo zamišljali, pa i bolje, a sigurni smo kako će ovo postati još veća i ljepša priča jer su Istra i Međimurje područja u kojima se slično razmišlja i funkcionira. I županije imaju potpisan sporazum o suradnji te se nadamo da ćemo i mi doprinijeti još boljoj konekciji“, rekli su nam Cotić i Starčić.

Međutim, da nije samo jedna strana zadovoljna, pokazuju i riječi istaknutih ljudi s tog područja.  Direktor TZ Međimurske županije Rudi Grula kazao je kako Turistička zajednica Međimurske županije poseban naglasak stavlja na razvoj održivog turizma čija je sastavnica i sportski turizam. „Drago nam je da je jedan tako renomirani kamp prepoznao Međimurje kao destinaciju s odličnim uvjetima za treninge sportaša. S obzirom da aktivno radimo na razvoju sportskog turizma, vjerujem kako će se“ GK kamp Cotić-Starčić“ rado vraćati i ubuduće.“

Pomalo iznenađujuće, ali veoma pohvalno – javio se i Župan Međimurske županije Matija Posavec kazao je kako je uz obrazovanje, sport jedan od prioriteta Međimurske županije. Istaknuo je povezanost i prijateljstvo s Istarskom županijom. „ S Istarskom županijom dijelimo brojne interese i razvijamo suradnju na svim područjima. Vjerujem kako je ovo početak dobre suradnje i na području sporta pa i sportskog turizma. Sličnog smo mentaliteta kojega karakterizira skromnost, veliki rad i puno truda što su prepoznali i u „GK kampu Cotić-Starčić.“ Međimurje će sigurno opravdati ukazano povjerenje i vjerujem da će im Međimurje uz Istru kao primorsku, postati stalna kontinentalna baza.“

Što na kraju reći, nakon sjeverozapada Istre (Dajle), Ravne Gore i Postojne, specijalizirani kamp za vratare „Cotić-Starčić“ nastavlja se širiti, a svojim radom i ponašanjem gdje god da se pojave, ostavljaju bez riječi. Naime, pri završetku pisanja ovog teksta, na kraju svega, stigla je i potvrda donacije vratarskih rukavica nogometnoj školi Međimurec/Sloboda za sve njihove golmane, od strane kampa „Cotić-Starčić“. U svemu tome, na kraju treba spomenuti i Rominu Cotić, organizacijskog maestra koja iz kampa u kamp diže kvalitetu ugode i profesionalizma za sve sudionike, i trenere i djecu. Još jedno veliko bravo i čestitke svima na odrađenom poslu!