SHARE

Malo tko sjeća se dana ili sezone tijekom koje je momčad s Alda Drosine imala četiri pozitivna rezultata u nizu. Nakon pobjede protiv Osijeka, osvojenog boda u susretu sa Šibenikom i Rijekom, uslijedilo je slavlje u Gorici, pa pulska momčad ove nedjelje odlazi po peti uspješan rezultat za redom.

Takvo nešto viđali smo kod prethodnika Istre 1961, kod Pule Staro Češko ili kod Pule 1856 tijekom borbe u 2. HNL, to svakako, no malo tko pamti da je takvih rezultata već bilo i u najjačem ligaškom natjecanju u Hrvata. Bilo je to godine 2011. kada su Puljani zaredali sa šest susreta bez poraza, no pritom su osvojili u šest kola osam bodova.

Od 20.08.2011. pa do 15.10.2011. godine Puljani nisu doživjeli poraz u tadašnjoj ligi 16. Ako se netko sjeća da je i u ligi 10 bilo sličnih uspjeha, vjerujem da će nas ispraviti u komentarima na ovaj tekst, te predočiti nam navedene podatke, na čemu ćemo zahvaliti.

Gonzalo Garcia stoga ima prigodu ponoviti ovakav jedan niz i upisati se u povijest pulskoga kluba. Peti susret iz kojega će njegova momčad izići neporažena, a govorimo o ligi 10, o natjecanju koje je kudikamo kvalitetnije od prethodnih varijanti nogometnog natjecanja HNL-a, veliki bi bio uspjeh za pulsku momčad.

S kontra strane stajati će Lokomotiva koja ima tri poraza u nizu i ne nalazi se u nimalo zavidnoj situaciji prije gostovanja na Drosini. Momčad je to koja je do današnjega dana u 7 kola upisala dvije pobjede svladavši Osijek i Rijeku (a tko nije?), i pet neuspjeha. Na Drosini su “lokosi” znali i ranijih godina do slavlja, no posljednje slavlje u Puli datira iz 2020. godine, a da bi došli do kakvog takvog uspjeha morati će pokazati mnogo više od onoga što pokazuju posljednjih dvadesetak dana.

Susret na Drosini na rasporedu je ove nedjelje s početkom u 18:55, a čast da pošteno odrade i ovaj dvoboj dobili su glavni sudac Dario Bel iz Osijeka sa svojim pomoćnicima, sugrađaninom Marjanom Tomasom, te Goranom Patakiem iz Đakova, dok će VAR soba biti pod budnim okom Zdenka Lovrića iz Đakova.