Home ISTRA Ostali sportovi Goran Modrušan najviše puta pretrčao od Pazina do Gortanovog brijega za uru...

Goran Modrušan najviše puta pretrčao od Pazina do Gortanovog brijega za uru vremena

Gortanov za uru – utrka koju su započeli  Sportsko društvo “ Trickeri  „i Športsko-rekreativni klub“ Vita“ iz Pazina   pred 10 godina u sjećanje na tragično preminulog prijatelja i triatlonca Dejana Ljubasa, a zadnjih godina je u organizaciji Pazinskih sprintića –  Šrk“ Vita“.

Na utrci su se okupili i mali i veliki iz svih krajeva Istre, a po prvi puta je bila međunarodnog karaktera jer je na utrci sudjelovao Bogdan Jakopac iz Ljubljane. Velike pohvale svima koji su jučer sudjelovali i u utrci i u organizaciji.  Najmlađi sudionici:  Juraj  i Matej Ćus, Paolo Križmanić, Tonka Lončar , Dora Lakoseljac i Mario Širol bili su jučer najatraktivnij trkači na stazi.  Ivan Stanić naš najpoznatiji maratonac koji je pred 15 dana istrčao svoj 100-ti maraton, ove godine bio je u ulozi glavnog suca.

Najbrži na utrci bio je triatlonac  Goran Modrušan iz Pule koji je u sat vremena uspio istrčati 6 puta trkački uspon od podnožja do vrha Gortanovog brijega i nazad , ukupne dužine 13.600 metara  ispred Dragana Kramara iz Žminja, a Robert Vale iz Pazina je bio treći. „ Sprintićka“ Sandra Martinović bila je najbrža žena koja je uspjela četiri puta ( 9.300 metara )  istrčati zadanu dionicu , druga je bila“ Trickerica“  Petra Rimanić , a Žminjka  Ivana Kramar bila je treća.

Nakon utrke svi sudionici su se zajedno družili na „afteru“ na parkingu od Pazinke i upravo su druženje , zajedništvo u organizaciji i sudjelovanju , te ljubav prema sportu najveća vrijednost ove sportske manifestacije koja se održava  u sklopu Rujanskih svečanosti i Europskog tjedana sporta.

Previous articleHNS ima novu web stranicu, i – fantastična je!
Next articleTOPSTAR SPORTSKA SUBOTA | Ritam utakmica i nije prejak, ali su strijelci raspoloženi!