SHARE

Rukometni klub Rudar Adria Oil u novu sezonu ide s nešto drugačijom operativnom strukturom. Plod je to odluke dosadašnjeg profesionalnog tajnika Gorana Vlačića da krene u neke druge vode, točnije u privatni sektor – zbog poslovne ponude koju je dobio prije nekoliko mjeseci.

Profesionalnih tajnika u sportu ima sve manje, što je i logično i iz godine u godinu će biti sve teže opravdati njihovo postojanje. S tim u vidu, treba znati da je Vlačić u rukometnom klubu bio više od samog tajnika, a njegov opseg rada bio je veoma širok, toliki da je teško nabrojati što je sve bilo u njegovoj domeni. Točnije, sve je bilo u njegovoj operativnoj domeni.

No, RK Rudar Adria Oil neće pretrpjeti nikakve posljedice njegovog formalnog odlaska jer ostaje tajnik, doduše ne profesionalni, ali će uz njega njegov posao odrađivati još dvije osobe koje je Vlačić pronašao i predložio Upravi u sklopu prezentiranja svoje odluke o odlasku. To dovoljno govori što je sve Vlačić radio, a za napomenuti je i njegov angažman u osmišljavanju sadržaja za napredak kluba, kao što je na primjer ljetni kamp.

Goran Vlačić i RK Rudar Adria Oil nastavljaju bez većih problema, ali je ovo formalni odlazak koji potvrđuje kako su pojedini sportski djelatnici shvatili da nas čeka teško razdoblje te će racionalizacija troškova biti jedna od nasušnih potreba klubova. Bravo popularnom „Vlaci“ i kapa do poda za sve što je odrađivao dosad, a pogotovo na pravovremenom shvaćanju kako će u sportu s vremenom biti sve manje profesionalnih tajnika.