Home Nogomet Mlađi uzrasti Goran Vujica: Došli smo do onoga što smo željeli, a to je...

Goran Vujica: Došli smo do onoga što smo željeli, a to je da što više djece prođe vratarsku obuku

Na terenu Tivoli u Puli već se po šesti puta održao vratarski kamp kojeg organizira Goran Vujica. Gotovo nevjerojatna brojka od 39 mladih vratara sudjelovala je od 25. do 31. srpnja na kampu “Vratari Istra”.

“Po prvi put smo omogućili da program kampa lakše mogu odraditi i vratari izvan Pule jer smo za njih po prvi puta organizirali rad od 28. do 31. srpnja, a drago mi je reći da ih je bilo iz Dubrovnika, Splita, Zagreba, Rijeke, Labina i Umaga”, rekao je Vujica na početku pa nastavio:

“Bilo bi prijavljenih još i više, ali neki su se razbolili, neki su bili na putu, a neki su  jednostavno kasno doznali za kamp pa je brojka vrlo lako mogla biti 50-ak vratara što je za nas izvanredan uspjeh. Svaki polaznik trening kampa odradio je program od šest treninga u kojem su sadržani svi najbitniji zahtjevi koje suvremeni vratar treba znati i moći odraditi. Ukupno smo odradili sa svim vratarima 15 treninga u sedam dana i cjelokupni program je proveden kako smo i zamislili.”

Vujica spominje i nominalne domaćine: “Ovo je prvi kamp u čiju se organizaciju aktivno uključio i NK“Veli Vrh“ koji je prepoznao važnost ovakvih projekata i dao nam apsolutnu podršku na čemu smo im zahvalni.”

Nije Vujica usamljen u projektu: “Program kampa je odradilo ukupno šest trenera, imali smo dobru podršku roditelja, odlične uvjete za rad, a program treninga je u cijelosti bio naš i vratari su ga odlično prihvatili i odradili ga maksimalno motivirani.”

Ne treba čuditi sreća voditelja projekta: “Zadovoljan sam kako smo odradili ovaj kamp. Svjestan sam da uvijek može bolje i mislim da ćemo sljedeći kamp morati odraditi u dva termina jer želim da po treneru na svakom treningu bude maksimalno tri vratara koji odrađuju glavni dio vježbe dok ih je na ovom kampu bilo četiri, ponekad i pet. Mi nismo profesionalci, ljudi rade, većina nas uzela je godišnji odmor kako bismo mogli biti apsolutno angažirani na kampu, ali ovakav ritam izvuče zadnji atom snage iz čovjeka.

Posljednjih godina Vujica je sve uspješniji: “U dvije godine došli smo do onoga što smo željeli, a to je da što više djece prođe kvalitetnu vratarsku obuku, da budemo podrška klubovima i vratarima koji takav rad nemaju. S vremenom sam zapostavio individualni rad jer mislim da ovakav rad mora biti dostupan svima i da situacijske vježbe koje su moguće samo uz više golmana na treningu daju bolje rezultate i vratari napreduju brže. Iskreno, ne zanima me poštapalica „ovo je moj golman“ jer svi mi sudjelujemo u njegovom razvoju.”

Ivano Dodić, 2007., NK"Veli Vrh"

Trening kamp "Vratari Istra"

Objavljuje Škola za vratare "Vratari Istra" u Četvrtak, 9. kolovoza 2018.