SHARE

Nakon poraza u derbiju za Učku, Istra 1961 odlazi na najteže moguće gostovanje u ovome trenutku. Gorica je dolaskom Samira Toplaka zabilježila nevjerojatan uspon što jasno govori o vrijednosti samoga trenera, o njegovim kvalitetama, ali i o inspiraciji koju uvodi među svoju momčad. Samir je definitivno trener za klubove u samom vrhu hrvatskog nogometa, no to njima još uvijek nije jasno.

Puljani su pak bez pobjede u HNL-u sada već punih 70 dana. Posljednja, ali i jedina pobjeda ove godine zabilježena je još koncem siječnja kada je na Drosini svladana upravo Gorica. No, od tada, unatoč ponekom osvojenom bodu, pobjeda ostaje nedosanjani san i neostvarena želja. Iščekivati od Puljana da i drugi puta ove godine svladaju Goricu značilo bi od njih tražiti “mission impossible”.

No, ako ništa drugo, prvenstvo je, što se samog opstanka tiče riješeno, tako da ni eventualni poraz u petak neće teško pasti Istri 1961. Imaju dovoljno muka sa kojima se susreću i van seniorske momčadi ovog proljeća, pa ih pustimo da se zabavljaju tim dijelom posla. Neka im završetak ovog natjecateljskog proljeća prođe stoga u pripremi sljedeće natjecateljske sezone. Pula i Istra su umorne od vječitog devetog mjesta i nogometa koji ne donosi apsolutno ništa bitno.

Susret na stadionu Gorice na rasporedu je u petak od 18:00, a mirno će ga kraju privesti Ivan Bebek iz Rijeke sa svojim pomoćnicima Antom Marićem iz Zagreba i Nikolom Kečkišem iz Virovitice. Osječanin Dario Bel imati će pod kontrolom VAR sobu.