Home Arhiva Gosti dominirali a Rašani zabijali

Gosti dominirali a Rašani zabijali

SHARE

Nogometaši Raše 1938. su uspješno odradili prvu provjeru. Gosti su gotovo cijeli tijek susreta dominirali terenom, no domaćini su bili znatno koncentriraniji i konkretniji pa je njihova pobjeda u potpunosti zaslužena.

 

Uz strijelca Nermina Krasnićija u domaćim redovima se istaknuli Mujanović i Kujraković, dok je kod Puljana, ali i na terenu, prvo ime bio Sreten Bogojević čijim je ulaskom na travnjak igra gostiju maksimalno živnula.

 

KONTROLNA NOGOMETNA UTAKMICA

NK RAŠA 1938.-NK PULA ICI 3:2 (1:0)

MJESTO: Raša IGRALIŠTE: Gradski stadion GLEDATELJA: 50 TEREN: travnat-dobar VRIJEME: sunčano-toplo

GLAVNI SUDAC: Petar PEJKUNOVIĆ (Potpićan)

NK RAŠA 1938. (Raša): Matas, Mujanović, Kujraković, Bakija, Matković, Černjul, Žagar, Čekić, Krasnići, Macura i Vladić.  JOŠ SU IGRALI: Prendivoj, Husić, Sinanović, Klještan i Peršić. TRENER: Loris ČERNJUL

NK PULA ICI (Pula): Rakić, Stanić, Ćetković, Damjanac, Lenić, Sofić, Čelić, Bošnjak, Predan, Reka i Vokić. JOŠ SU IGRALI: Bogojević TRENER: Saša PERŠIĆ

STRIJELCI: 1:0 Krasnići (10.), 2:0 Krasnići (60.), 2:1 Bogojević (70.), 2:2 Bošnjak (75.), 3:2 Čekić (85.)

IGRAČ UTAKMICE: Sreten BOGOJEVIĆ (Pula ICI)

 

PRVO POLUVRIJEME

Rašane je do minimalne prednosti doveo Krasnići već u desetoj minuti. Kujraković ga je odlično poslužio s lijevog boka, a on još bolje, s vrha šesnaesterca, prebacio Rakića.

 

DRUGO POLUVRIJEME

U petnaestoj minuti nastavka ponovno Kujraković odlično probija lijevi bok Puljana i majstorski zavrće pred gol, a Krasnići samo podmeće nogu, na pet-šest metara od gola Puljana i posprema loptu u nebranjeni dio mreže.

 

Kad se činilo da je susret riješen u igru ulazi Bogojević. On najprije u sedamdesetoj minuti prolazi dvojicu domaćih igrača te s dvadeset metara, malo iskosa s lijeve strane, gađa same rašlje nemoćnog vratara domaće momčadi.

 

Samo pet minuta nakon toga Bogojević je ponovno na sceni. Njegov idealni ubačaj s boka Bošnjak, iz neposredne blizine, udarcem glavom pretvara u poravnanje.

 

No, to nije bio kraj jer domaći, pet  minuta prije zadnjeg Pejkunovićevog zvižduka, dolaze do nove minimalne prednosti, kasnije se pokazalo i končane pobjede. Čekić je sjajno reagirao na jednu odbijenu lotu, nakon ubačaja iz kornera, te je vrhom kopačke, s nekih sedam-osam metara, poslao u same rašlje.