Home Nogomet Treća HNL Zapad Gosti zakasnili na utakmicu, doslovno, a Buježi ih ‘sredili’ do predaha

Gosti zakasnili na utakmicu, doslovno, a Buježi ih ‘sredili’ do predaha

FOTO: Veljko Barudžija

O, sad je mir. Nakon dva poraza Buježa, današnji okršaj protiv Naprijeda bio je značajan iz više razloga, a bodovno stanje također je “pitalo” tri boda. Odlično prvo poluvrijeme to je “zelenima” i donijelo.

Možemo reći kako je današnja utakmica u Bujama krenula pogotkom, a zanimljivo je (tako stoji u zapisniku) da su gosti iz Hreljina kasnili 25 minuta na sastanak pred utakmicu, što ih je odmah očito i stavilo u nepovoljni položaj pred utakmicu. Naime, iz drugog kornera na utakmici, domaći dolaze do vodstva nakon što se u šesnaestercu najbolje snašao iskusni Diego Valenta.

U 16. minuti Buje imaju novu sjajnu situaciju. Gosti su se poigravali u posljednjoj liniji pa se Matija Kalizan našao sam u trku prema golmanu Hermanu koji je uspio krajnjim naporima loptu odbiti u korner.

Pet minuta kasnije udarac gostiju završava u bloku, a gosti traže jedanaesterac zbog navodnog igranja rukom, ali je Petar Pejkunović samo odmahnuo rukom te se nalazio vrlo blizu.

U 40. minuti Mateo Bertoša što znači igrač te kvalitete u momčadi. “Spremio” je jedan “slobodnjak” s 20-tak metara u malu mrežicu za 2:0.

Nastavak je donio nešto mirniju utakmicu, igra se malo razvodnila pa gotovo sve što smo vidjeli stane u jednu rečenicu. Naprijed je smanjio preko Jetona Imeraja i lijepog udarca glavom, a na centaršut Merlea s desne strane. Zaslužena pobjeda Buja.

BUJE – Gradski stadion – Treća NL Zapad – 16. kolo – SUDAC: Petar Pejkunović (Kožljak) POMOĆNICI: Matej Bezelj (Pula) i David Ružić (Kaštelir)

BUJE – NAPRIJED 2:1 (2:0)

Strijelci: 1:0 Valenta 3′, 2:0 Bertoša 40′, 2:1 Imeraj 54′

Žuti kartoni: Maslić, Valenta, Ibrahimović (Buje) Leskur, Merle, Muminović, Pleše (Naprijed)

BUJE: Mandalenič, Maslić, Šepić, Krizmanić (73. Baf), Vukelić (90. Miličević), Bartulović (61. Ibrahimović), Šoškić El. (46. Šoškić En.), Kalizan (61. Bojić), Fakin, Valeta, Bertoša

Trener: Boris Fornažar

NAPRIJED: Herman, Bobošević (89. Tobisch), Pirić (46. Babić), Biškupović (79. Jagić), Frigan, Imeraj, Barišić, Leskur, Tomljanović (79. Muminović), Merle, Pleše

Trener: Karlo Đivoje