SHARE

Preko puta benzinske u Bujama ove je subote na rasporedu ogled koji niti jednoj momčadi ništa specijalno ne znači. Buje su osigurale ostanak prije dvadesetak dana, dok je Uljanik vrlo vjerojatno pomalo razočaran polusezonom koja je iza njih.

Odlična momčad koju su tijekom zimskog prijelaznog roka pojačali Nikola Prelčec, Paolo Matteoni i Marshal Johnson nije napravila onaj iskorak kojega su sami očekivali.

Sumnjamo da su na Verudi zadovoljni osmim mjestom i činjenicom da je od zadnjeg troboda prošlo gotovo dva mjeseca. No, ako ništa drugo, preostaje im da sami spoznaju pogreške koje su u hodu napravili, te da učine sve da sljedeće sezone budu još bolji.

Bujski stoper Filip Prodan, kao i svi njegovi suigrači, rekli smo, mirni su pred ovaj susret. Preostalo im je da se opuste i da u dva kola pokušaju napraviti pomak na ljestvici, a upravo subotnjom pobjedom prepustili bi Verudežima poziciju broj devet.

“U subotu nas čeka posljednja domaća utakmica ovog prvenstva od kojeg smo očekivali ipak nešto više od sada postignutog. Nismo bili konstantni i to je bio naš najveći problem jer smo dobrim utakmicama s momčadima iz gornjeg dijela ljestvice dokazali da posjedujemo određenu kvalitetu”, kaže nam Filip na početku našeg razgovora.

“Upravo zbog toga, protiv Uljanika želimo uzeti tri boda koja bi nam omogućila da ih preskočimo na ljestvici, a obzirom da nam se za ovu utakmicu vraćaju Fakin, Šoškić i Valenta, i te kako ćemo imati što reći. Svakako očekujem jednu korektnu i lijepu utakmicu u kojoj ćemo i mi i oni biti lišeni velikog rezultatskog imperativa što bi moglo rezultirati atraktivnom utakmicom za gledatelje”, poručuje nam mladi bujski stoper.

U momčadi s Verude vlada, rekli smo, jedna određena apatija. Uzrokovana je osim tekstom iz prva dva pasusa i prošlotjednim porazom u polufinalu kupa NSŽI-a, ali ih vjerojtano boli i bod kojega im je na Verudi oteo Vinodol prošle subote. Jasno je da stvari na samoj Verudi u subotu nisu bile apsolutno čiste, a nakon toga teško se vratiti u onaj ustaljeni ritam.

Osjeti se to i na riječima Antonia Gračića, mladog Verudeža kojega smo zamolili za najavu utakmice s pulske strane.

“Očekujemo tešku i zahtjevnu utakmicu. Buje su uvijek neugodan protivnik ali mislim da smo favoriti u subotu i tako ćemo se postaviti od prve minute te se nadamo da ćemo se kući vratiti sa sva tri boda”, kratak je bio Antonio.