Home ISTRA Ostali sportovi Grad Pazin sportskim udrugama daje 620 tisuća kuna za redovne aktivnosti

Grad Pazin sportskim udrugama daje 620 tisuća kuna za redovne aktivnosti

SHARE

Ove godine Grad Pazin dodijelit će 620.000,00 kuna sportskim udrugama i klubovima za redovne aktivnosti, te još 25.000,00 kuna za održavanje 24 sportske manifestacije na području Grada Pazina.

Jučer (23. ožujka 2021.godine)  je u Školsko-gradskoj sportskoj dvorani – polivalentnoj dvorani, uz epidemiološke mjere, održano javno potpisivanje Ugovora za sufinanciranje u sportu Grada Pazina za 2021. godinu. Novčana sredstava bit će dodijeljena članovima 25 sportskih udruga.

Gradonačelnik Krulčić istaknuo je da unatoč korona virusu i potrebnoj prilagodbi specifičnoj epidemiološkoj situaciji tijekom protekle godine Grad Pazin uspio unaprijediti sportsku infrastrukturu, što je i dalje jedan od prioriteta iz Strategije razvoja Grada Pazina. Ponosan sam na sve sudionike koji su sudjelovali u izgradnji novog Pomoćnog nogometnog igrališta, čija je projekta vrijednost oko 3,5 milijuna kuna.

Završetak svih radova i pomoćne infrastrukture očekuje se početkom svibnja 2021.godine. Također, gradonačelnik Krulčić osvrnuo se i na planiranu rekonstrukciju atletske staze koja će se izvoditi oko nogometnog terena, te bi time svi rekreativci i sportaši s područja Pazinštine dobili na korištenje cca 14.500,00 m2  sportskog terena.

Vrijednost projekta je oko 3,4 milijuna kuna ( bez PDV-a). Nadamo se da će naredna godina omogućiti sportska natjecanja te da će naši sportaši postizati i dalje odlične rezultate na sportskim terenima, zaključio je Krulčić.

U 2021. godini Pazin sportu d.o.o., za Program održavanja sportskih objekata grad Pazin je osigurao sredstava u iznosu od 516.000,00 kuna koje će se utrošiti u održavanje Boćarskog centra A. Anzur, Gradskog stadiona, novoizgrađenog pomoćnog nogometnog igrališta i Školsko-gradske sportske dvorane. Također dio sredstava utrošit će se i na održavanje Pazin E-bike ustava. Ukupno Grad Pazin planira izdvojiti za segment sporta i rekreacije u 2021.godini 3.993.000,00 kuna.

Zoran Bravar, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Pazina informirao je prisutne kako će u 2021.godini zajednica biti organizator ili suorganizator raznih manifestacija poput Dječje olimpijade, Revijalnog malonogometnog turnira povodom Rima, Otvorenih vrata sportskih udruga, sve ovisno o epidemiološkoj situaciji, a pružit će potporu, organizacijsku ili novčanu, sportskim klubovima i udrugama za provođenje raznih natjecanja. Čestitao je i na sportskim uspjesima ostvarenima u 2020.godini u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, te zaželio svima što više natjecanja u budućnosti.

Iz gradske uprave Grada Pazina poručuju kako je izgradnja učinkovitog i održivog sustava potpore, organizacije, koordinacije i praćenja pazinskog sporta te razvoj i brendiranje Grada Pazina kao „grada u pokretu“ strateški interes ove gradske uprave.