Home ISTRA Ostali sportovi GRAD UMAG: Deseto izdanje Fešte Moele oduševilo brojne posjetitelje, igrao se nogomet,...

GRAD UMAG: Deseto izdanje Fešte Moele oduševilo brojne posjetitelje, igrao se nogomet, održana biciklijada, turnir u odbojci na pijesku…

Deseto jubilarno izdanje dugo iščekivane humanitarne Fešte Moele protekle je subote, 19. kolovoza 2023. godine, donijelo pregršt zabave, gastro ponude, raznih natjecanja i veliki naboj emocija koji se kroz zajedništvo plažom u Moeli širio tijekom cijeloga dana i noći.

Prekrasno vrijeme ove je godine volonterima s područja Moele dodatno pomoglo da Fešta Moele, jedna od najvećih humanitarnih fešti s našeg područja, oduševi tisuće posjetitelja. Plaža „Afrika“ je u subotu predstavljala veliko srce koje je snažno kucalo za najpotrebitije građane Umaga.

Fešta Moele, organizirana uz financijsku pomoć Grada Umaga i brojnih donatora, svakako ne bi mogla postići ovako veliki uspjeh da se stotinjak volontera s područja Moele nije mjesecima složno trudilo kako bi i ova deseta po redu humanitarna priča svim posjetiteljima ostala u predivnom sjećanju.

Manifestacija je krenula već u jutarnjim satima s biciklijadom na 30 km, šampanj turnirom u odbojci na pijesku, natjecanjem u podvodnom ribolovu te nogometnim turnirom za kategoriju U11. Ni ove godine natjecanje nisu propustili kartaši pa su briškula i trešete već tradicionalno „začinili“ zanimljivu paletu aktivnosti. Oko ponoći, obalu plaže „Afrika“ i ove su godine posjetitelje očarale batane koje su se vratile s lova na sviću.

U nogometnom turniru, ovogodišnji su pobjednici bili mali nogometaši NK Novigrada, drugo je mjesto zauzela ekipa NK Buje, treće NK Umag, a četvrto NK Moela. Na turniru u odbojci na pijesku, u glavnom turniru su pobjedu odnijeli Iva Jakac Brajković, Ivica Radočaj i David Weitzer.

Drugo su mjesto zauzeli Sara Ištoković, Luka Burić i Filip Vežnaver, dok su trećeplasirani bili Lena Filipović, Leo Savić i David Petretić. U utješnom turniru pobjedu su odnijeli Nicolas Sodomaco, Antonio Degrassi i Margarita Buvinić. Drugoplasirani su bili Petar Krivec, Simone Boccardelli i Sara Brajković, dok su treće mjesto utješnog turnira zauzeli Ilenia Žužić, Davor Labaš i Dean Markočič.

U briškuli i trešete pobjedu su odnijeli Stanka Sparagna i Daniel Jugovac. U podvodnom je ribolovu također bilo napeto. Prvo je mjesto zauzeo Moreno Matijašić, drugo mjesto odnijeli su Donat Faraguna Gnjatović i Aleksander Racman, dok su treće mjesto zauzeli Danko Prispilović i Zoran Šćulac.

Prepunu plažu Afrika, do kasno u noć, zabavljali su članovi Tu i tamo benda, koji su rasplesali veselu publiku raznovrsnim zabavnim repertoarom.

Nakon par godina pauze radi pandemije, sugrađani i turisti su doista željno iščekivali ovu tradicionalnu humanitarnu feštu koja nikoga nikada ne ostavlja ravnodušnim. Ako k tome pridodamo činjenicu kako upravo ova manifestacija svake godine prikuplja sve veća sredstva namijenjena potrebitim obiteljima, tad je zadovoljstvo brojnih volontera Moele još i veće.