Home Boćanje Ostalo Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić boćare Istre Poreč, državne prvake!

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić boćare Istre Poreč, državne prvake!

Boćari „Istre Poreč“ postali su prvaci Super Hrvatske boćarske lige za 2022./2023. godinu, osvojivši šesti naslov državnog prvaka. Podjela medalja i pehara najboljima održana je sinoć u Velikoj gradskoj vijećnici Grada Poreča.

Tu su na velikom uspjehu prvacima čestitali predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Denis Peršić i predsjednik sudačke komisije HBS-a Boris Nadenić , te gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, koji je ovom prilikom održao prijem za uspješne porečke boćare. Proslavi su se pridružili i predstavnici Sportske zajednice Grada Poreča, te uprava kluba.

Predsjednik HBS-a u sklopu svog uvodnog obraćanja uručio je gradonačelniku Plaketu HBS-a dodijeljenu Gradu Poreču kao zahvalu za podršku razvoju boćanja u Poreču, Istri, Hrvatskoj i šire.

“Svaki uspjeh, posebno na ovoj razini, podrazumijeva veliko odricanje i trud. Uz posao, svoje slobodno vrijeme odlučili ste posvetiti ovom sportu koji je u našim krajevima više od sporta – boćanje je jedna tradicija i simbol naše kulture i povijesti. Stoga me posebno veseli vidjeti da u ekipi ima iskusnijih, ali i dosta mladih igrača. Siguran sam da ovakvi vrhunski rezultati neće izostati ni u budućnosti i da za nema straha za porečko boćanje, a mi smo tu da vam pomognemo koliko god možemo”, zaključio je Peršurić, čestitavši igračima, treneru i vodstvu kluba.

Predsjednik BK „IstraPoreč“ Damir Mendica tom je prigodom zahvalio igračima na cjelogodišnjem trudu koji su uložili u pripremu i odigravanje utakmica državnog prvenstva, voditeljima ekipe Sandru Jurmanu i Draženu Punišu, kao i kolegama iz uprave i ostalih tijela kluba koji su ulaganjem svog znanja, iskustva, truda i slobodnog vremena doprinijeli ostvarenju zacrtanog cilja – povratku titule državnih prvaka u Poreč.

Posebno se zahvalio gradonačelniku, Gradu Poreču i Sportskoj zajednici Grada Poreča na podršci i redovitoj potpori radu kluba, te donatorima i sponzorima bez čijeg dodatnog doprinosa ostvarenje ovakvih vrhunskih rezultata ne bi bilo moguće. Istaknuo je i zahvalu svim navijačima i simpatizerima kluba, kojima kao i cijelim gradu klub posvećuje ovu titulu – titulu državnog prvaka u tradicijskom sportu ovih prostora.

Zaključno je naglasio da ovaj uspjeh klubu daje dodatni poticaj za daljnji rad i nove uspjehe, na čemu se već radi u smislu novih pojačanja u igračkom i stručnom kadru, pripremi za takmičenje u Kupu europskih prvaka u boćanju kao i organizaciji završnice istog takmičenja kojem će klub i grad Poreč biti domaćini u studenome ove godine.

Previous articleDONACIJE | Zbog ovih brojki i planova nastavljamo s projektom “I portal. I pokret.”
Next articleHNK RIJEKA: Nakon finala Kupa Hrvatske je nastala materijalna šteta od oko sto tisuća eura!