Home ISTRA Futsal Gradonačelnik Pule Boris Miletić održao prijem za Futsal Pulu koja je i...

Gradonačelnik Pule Boris Miletić održao prijem za Futsal Pulu koja je i ove godine osvojila naslov prvaka

SHARE

Pulski gradonačelnik Boris Miletić primio je danas u prostorijama pulske Komunalne palače predstavnike Malonogometnog kluba Futsal Pula, pobjednike Druge hrvatske malonogometne lige – zapad.

MNK Futsal Pula je 22. ožujka 2021. godine uvjerljivom domaćom pobjedom protiv Siscie, osigurao naslov prvaka 2. HMNL – zapad po drugi put u posljednje tri godine. Također, osvojili su i trofej Fair Playa kao momčad sa najmanje kartona i iskazanim najvećim poštovanjem prema protivniku te naslov regionalnog prvaka u juniorskoj kategoriji.

„Istra je regija sporta jer broji preko 18 tisuća registriranih sportaša, 500 sportskih klubova, 850 trenera… od kojih se najveći broj oodnosi na Pulu što je čini istinskim gradom sporta. Počevši od najranije dobi, trebamo našoj djeci usaditi zdrave navike, posebno naviku bavljenja fizičkom aktivnosti kako bi im sport postao način života. Zato snažno podržavam vaš projekt uspostave prve škole futsala u Istri, koja će nesumnjivo pod vašim vodstvom postati rasadnik mladih sportskih talenata.

Vi, vaš klub, kroz uporan rad i rezultate pokazujete da je bavljenje sportom velika ljubav te kako su vrhunski rezultati mogući uz trud i veliku želju. Zato vas je Grad nastojao maksimalno financijski podržati, ali i osigurati prostor i uvjete za rad, a to ćemo nastaviti i dalje. Naš je cilj u Gradu Puli, kao što je uostalom i u Istarskoj županiji, trajno promovirati sport, kako u amaterskom, tako i u profesionalnom smislu. Uspjesi poput vašeg nama su dodatna motivacija u tome, a drugima poticaj da se bave sportom“, rekao je Miletić te čestitao na ostvarenim rezultatima i promociji futsala u Istri i diljem Hrvatske.

Prijemu su ispred MNK Futsal Pula prisustvovali: trener i predsjednik kluba Valter Cetina, dugogodišnji kapetan ekipe Goran Urošević, kapetan juniorske ekipe Emran Nerovčić i tajnik kluba Goran Mihovilović. Inače, MNK Futsal Pula broji 15 igrača u seniorima te 12-15 u svakoj od ostale dvije kategorije (juniori i kadeti). Ekipe treniraju u dvorani Mate Parlov, u dvorani Osnovne škole Veli vrh te na sportskim terenima Verudele Sport d.o.o.

MNK Futsal Pula ove je sezone bio izuzetno uvjerljiva momčad ostvarivši impozantan učinak od 15 pobjeda te po jedan remi i poraz u 17 odigranih susreta. Izborili su tako kvalifikacije za najviši rang, u kojem će u borbi s preostala dva drugoligaška prvaka (jug i istok) te s pretposljednjom momčadi Prve lige, pokušati izboriti jedno od prva dva mjesta koja donose prvoligaške vize za sljedeću sezonu.

Klub je u tri godine osvojio čak šest naslova prvaka u tri kategorije. Ove godine pokreću prvu školu futsala u Istri, kako bi što više djece privukli u ovaj sport.