SHARE

Trećeligaši su, manje-više, sada svi konačno započeli sa pripremama. Dotakli smo se istarskih predstavnika u ovom izdanju treće lige – zapad, posljednji puta u ovakvom ruhu na kakvoga smo navikli. Pa pogledajmo koliko i kako to čine sa druge strane brda.

Jasno je kako u ovoj godini, prema najavama klubova, postoje tri legitimna kandidata za ostvarivanje visokog plasmana iz Primorsko-goranske županije. A to su Krk, Grobničan i Crikvenica. Cijeloga ovoga ljeta, dvije prvonavedene momčadi užurbano slažu roster igrača koji će ih pogurati stepenicu više u njihovim ambicijama. Nakon dugo godina zadovoljavanja forme, Krk i Grobničan ove godine ući će u natjecanje kao izraženi favoriti. Naravno da im to omogućava financijski proračun koji u klubovima posjeduju, te tako, iz godine u godine jal između klubova sa dvije suprotne strane Učke postaje sve veći.

Na otoku su krenuli sa sklapanjem momčadi i stručnoga kadra netom nakon završenog prvenstva. Siniša Ćaleta, Deni Zubčić i Ferdo Kulušić koji je zadužen za tjelesnu spremnost momčadi stavili su svoje iskustvo i svoje znanje na raspolaganje NK Krk, a nakon toga započeo je dolazak igrača. Novi predsjednik NK Krk, Denis Šikljan javno je najavio napad na Drugu HNL. Shodno sa tim najavama krenuo je u sklapanje rostera momčadi. Krku su tako redom, nakon odlaska vratara Patrika Mohorovića pristupili Marko Opalić, vratar Romano Benulić, kao i vratar Mario Ždralović koji je pristigao iz Vinodola. Popis pojačanja za NK Krk nastavljaju i Ivan Lucić, Josip Rudan, Matej Šantek, Din Pozderac, sve mahom drugoligaški igrači, ili igrači poput Pozderca koji je igrao Prvu HNL za juniore Orijenta. Antonio Dedić, pristigao iz NK Varaždin a koji je protekle sezone bio na posudbi u NK Orijent i Patrik Vidmar iz Opatije za sada zaključuju priču oko pojačanja NK Krk. No, vjerojatno ni tu još nije kraj. Kako god okrenemo, uz angažman Uprave, koji je izuzetno bitan za daljnje korake kluba, Krk se prometnuo u prvog favorita natjecanja.

Ni na Grobniku ne zaostaju za otočanima. Novi predsjednik Grobničana, Damir Batarelo uvukao se u koštac sa problemima, i dan za danom, pomalo, stvorio i ekipirao momčad za sam vrh ligaškog natjecanja. Iako Grobničan nije napustio gotovo nitko bitan za njihove ambicije u narednoj sezoni, Batarelo je pojačao stručni kadar. Sportski direktor Grobničana postao je Siniša Linić, a prve igračke laste koje su sletjela na Mavrince bili su Ivan Golić i Patrik Gundić. Jučerašnjih dvadeset i sedam igrača koji su se pojavili na prvom okupljanju na Mavrincima, zalog su da će sezona za NK Grobničan biti uspješna.

NK Crikvenica malo je toga dotakla unutar svojega kadra. Velika je većina igrača ostala na okupu, no to nikako neće biti dovoljno da bi se na Dubračini mogli nositi sa dva navedena favorita u ovom tekstu. Ostatak društva iz Primorsko-goranske županije ionako nemaju ni uvjete, a samim time ni ambicije da učine nešto više u natjecanju koje je pred vratima.

Hoće li, i koliko će se sa financijskom snagom Grobničana i Krka, a samim time i sa igračkim rosterom moći nositi istarski predstavnici, pokazati će nam sezona koja je pred vratima.