Home Nogomet Ostalo Hajduk se vraća na pobjedničke staze, teško iskušenje za Dragovoljce

Hajduk se vraća na pobjedničke staze, teško iskušenje za Dragovoljce

SHARE

Trinaesto kolo je pred vratima elitnog natjecanja u Hrvata. Nakon što je Rijeka poražena od Lokomotive u odgođenoj utakmici četvrtog kola ovoga tjedna, čeka je uzvrat u Kranjčevićevoj.

Nema tajni između ovih momčadi, kao što nema tajni ni između bilo koje dvije momčadi u ligi deset. Svi se predobro znaju. Individualna kvaliteta “Fiumana” ili još jednom mladost “Lokosa”, jedino je pitanje.

Hajduk nakon potopa na Šubićevcu, gdje smo gledali Hajduka kakvoga ove godine još i nismo, pretumbanog po pozicijama, gdje su igrači sami sebe tražili po terenu, sada se mora vratiti pobjedama. Poraz kod Šibenika je bolan, ali zaostatak za vodećima nije velik, posebice ako na Poljudu padne Gorica. A trebala bi…

Šibeniku u goste, nakon famozne pobjede nad Hajdukom stiže Slaven Belupo. Koprivnička bi se priča bila razvila drukčije da kojim slučajem protiv Istre 1961 nisu primili gol u zadnjoj sekundi utakmice. Sa ta bi tri boda ugrabili još ponešto negdje, i ne bi bili u ovoj nezavidnoj situaciji. Kod Šibenika se nisu dobro proveli ni Puljani, ni Dragovoljci, ni “Lokosi”, a boga mi ni Splićani, pa bi bod Koprivničana bio veliki uspjeh.

Momčad Davora Mladine, nakon zasluženo otkinutog boda protiv Lokomotive odlazi za Osijek. Društvance iz Gradskog vrta prebrodilo je krizu koja ih je tresla tijekom rujna i sada su ponovno tu, u vrhu, sa realnim visokim ambicijama. Dragovoljac će pasti, to sigurno.