Home Nogomet Treća HNL Zapad Halubjan “petardom” ispratio Uljanik, slave Rovinježi – jesenski prvaci Treće NL Zapad!

Halubjan “petardom” ispratio Uljanik, slave Rovinježi – jesenski prvaci Treće NL Zapad!

Niti najveći pesimisti u Puli nisu razmišljali o ovakvom ishodu danas na Brnasima. No, iako je Uljanik bio možda i dominantnija momčad do 60. minute, suludo je nakon utakmice koja je završila 5:0 pričati o bilo čemu osim o uvjerljivoj i zasluženoj pobjedi.

Halubjan je odigrao taktički vrlo zrelu utakmicu te Marko Čop, njihov trener, zaslužuje sve pohvale za današnje slavlje s kojim se “popeo” na 17 bodova pa jesensku polusezonu mogu nazvati “spašenom”.

Uljanik? Nažalost, nitko se neće sjećati njihove vrlo dobre igre u prvih sat vremena, kao niti primjerice vratnice Luke Radonića. Imali su i nekoliko opasnih “slobodnjaka”, ali Halubjan je poveo u 32. minuti.

Najbolji igrač susreta Ivor Weitzer pogodio je iz velike udaljenosti, a mladi vratar Uljanika mogao je i bolje reagirati. Na 2:0 nakon jedne kontre povisuje Luka Stojković, a taj gol kao da je “presjekao” Brodograditelje.

Do kraja susreta vidimo još majstoriju Weitzera za 3:0 te golove Dina Šarkovića i Dominika Paškvana za konačnih 5:0. Halubjanu je zbog forme sigurno žao što polusezona završava, a ovim rezultatom najzadovoljniji su Rovinježi koji se od danas smiju nazivati jesenskim prvacima Treće NL Zapad.

VIŠKOVO – Igralište Brnasi – TREĆA NL ZAPAD – 11. kolo – SUDAC: Antonio Melnjak (Rijeka) POMOĆNICI: Marko Balen (Rijeka) i Nenad Marušić (Matulji) DELEGAT: Robert Jelić (Rijeka)

HALUBJAN – ULJANIK 5:0 (1:0)

Strijelci: 1:0 Weitzer 37′, 2:0 Stojković 62′, 3:0 Weitzer 72′, 4:0 Šarković 82′, 5:0 Paškvan 90′

Žuti kartoni: Weitzer, Jurković (Halubjan)

HALUBJAN: Legac, Ciglar, Flego (77. Paškvan), Weitzer (85. Kučinić), Pučić, Šimić (71. Šarković, 85. Murica), Mikulica, Dedić (46. Stojković), Klapan, Jurković, Kovačević

Trener: Marko Čop

ULJANIK: Kamenčić, Žgomba, Glavaš, Simeunović, Pajković, Krasniqi (65. Mudreša), Topić (76. Giljanović), Rakovac (76. Durmo), Žiković, Gračić (89. Mofardin), Radonić

Trener: Saša Kolić