Home Nogomet Istra 1961 Hattrick Marka Livaje na Drosini

Hattrick Marka Livaje na Drosini

SHARE

Mislim da nisam nikada kraći izvještaj pisao s nogometne utakmice. U prvome je dijelu pokušao Sahiti sa desetak metara, par puta Livaja iz zaleđa i jednom Serderov glavom. Svi pored i preko gola.

U prvome poluvremenu, onaj tko nije imao sreće, gledao je najjadniji ovogodišnji HNL nogomet. Nogomet bez udarca u okvir jedne ili druge momčadi. No, ispravili su to u drugom dijelu Splićani. Barem oni.

U 50. minuti Sahiti i Marin omogućili su da konačno netko šutira u okvir gola. Marin se u startu u šesnaestercu, u potpuno bezopasnoj situaciji postavio kao desetogodišnji klinac i srušio Sahitia koji nije ni znao što bi uopće iz te situacije i napravio. Livaja je pogodio za 1:0.

Kako se napravi pravi penal pokazao je Galilea nekoliko minuta nakon vodstva gostiju. Sapleo je Livaju, a ovaj je sam preuzeo odgovornost i riješio današnji dosadni susret. U 74. minuti Krovinović je osvojio jednu ničiju loptu na sredini terena i gurnuo Marka Livaju u for, a ovaj takve prigode ne propušta. Izbio je sam pred Lučića i pogodio pored njega za rezultatski visoku pobjedu gostiju.

Da bi imali stopostotnu statistiku šuteva u okvir gola u odnosu sa postignutim golovima na današnoj utakmici pobrinuo se Drena Beljo matiravši Kalinića u 87. minuti.


PULA – Stadion Aldo Drosina – 1. HNL – 8. KOLO. – SUDAC: Dario Bel (Osijek), Pomoćnici: Kruno Šarić (Županja) i Dino Knez (Osijek), VAR SUDAC: Dario Kulušić (Šibenik), Delegat: Davor Ivić (Sisak), Gledatelja: 1761

ISTRA 1961 – HAJDUK 1:3 (0:0)

Žuti kartoni: Mahmoud, Daničić, Bande (Istra 1961), Krovinović (Hajduk)

Strijelci: 1:0 Livaja 52′-11 m, 2:0 Livaja 57′-11 m, 3:0 Livaja 74′, 1:3 Beljo 87′

ISTRA 1961: Lučić, Navarro, Joao Silva, Galilea, Marin (70. Daničić), Mlinar (61. Mišković), Blagojević, Bande, Mahmoud (80. Desio), Serderov (70. Lisica), Drena Beljo

Trener: Gonzalo Garcia

HAJDUK: Kalinić, Dolček, Simić, Elez, Čolina, Krovinović, Vuković (79. Katić), Eduok (46. Atanasov), Livaja (78. Ljubičić), Sahiti (71. Kačaniklić), Mlakar (71. Biuk)

Trener: Jens Gustafson