Home Boćanje Prva HBL HBS odustao od potpunog prijenosa završnice Prve HBL

HBS odustao od potpunog prijenosa završnice Prve HBL

SHARE

Danas je potvrđeno kako se završnica 1. Hrvatske boćarske lige, koja se ovoga vikenda odigrava u Komiži na otoku Visu, neće prenositi u potpunosti kako su bile prve najave iz nacionalnog saveza. Naime, polufinalni susreti započet će uključivanjem u prijenos za vrijeme tehničkih disciplina.

Neslužbeno doznajemo kako je problem nastao iz financijskih razloga, odnosno nemogućnošću saveza da u potpunosti pokrije prijenos oba polufinalna susreta. S obzirom na činjenicu kako su ljubitelji boćanja kroz ovu sezonu u rijetkim slučajevima bili u mogućnosti pogledati najbolje hrvatske boćare ispred malih ekrana, neki su klubovi bili spremni i sufinancirati prijenos kako bi svojim navijačima omogućili da prate susret od samoga početka.

Ipak, za sada nije pronađen konzenzus klubova za sufinanciranje prijenosa, što je i očekivano s obzirom na visinu troškova koji klubovi moraju podnijeti samim dodjeljivanjem domaćinstva Komiži.

Polufinalni susreti na rasporedu su u subotu u 9:15 kada se sastaju Biston i Pula (uključivanje u prijenos predviđeno u 10:15), te u 17:00 sati susretom Istre Poreč i Vargona (uključivanje u prijenos u 18:00), a najave iz istarskih klubova sudionika završnice moći ćete pročitati sutra na našem portalu.