Home Boćanje Ostalo HBS ponovno radi protiv svog sporta? Nelogična odluka sablaznila boćare u Hrvatskoj

HBS ponovno radi protiv svog sporta? Nelogična odluka sablaznila boćare u Hrvatskoj

SHARE

Iako je to „natjecanje“ žestoko u Hrvatskoj, čini se da je HBS najgori Savez u državi. Često se doima kako rade kontra dobrobiti svog sporta, a jučer donesena odluka o promjeni broja igara koje jedan pojedinac može odigrati u susretu apsolutno je suluda.

„Dopušten je nastup jednom igraču u ekipi u četiri discipline s time da je u tom slučaju on ograničen na maksimalno igranje dvije pojedinačne igre; razlog – nedostatak kvalitetnih igrača, reprezentativci koji sjede zadnji krug igara na klupi, njihova nemogućnost sudjelovanja u klasičnim igrama jer ih potroše voditelji u tehničkim disciplinama, loša forma takvih igrača na pripremama reprezentacije, nekvalitetni igrači igraju, a kvalitetni sjede na klupi, s takvom promjenom ne bi ekipe s jednim ekstra igračem dobile prevagu u cijelom susretu jer je njegov nastup pored brzinskog izbijanja ograničen na samo još jednu pojedinačnu igru. Ako igra samo tri igre onda može nastupati kao i do sada i u tri pojedinačne igre. Sa 8 igrača od kojih su dva brzinci, može se odigrati cijeli susret.“

U prijevodu, sada dva super kvalitetna igrača mogu osvojiti kompletno prvenstvo, a kamoli utakmicu. Naravno, odjeknulo je to veoma snažno, a boćari diljem Hrvatske zdušno su „popljuvali“ ovakvu nerezonsku odluku HBS-a. Boćanje je na gubitku, to je sigurno, a mlađi igrači će se još teže izboriti za prostor.