SHARE
BK Pula

Nakon razgovora s predstavnicima županijskih saveza i klubova prvoligaša, Hrvatski boćarski savez održao je sjednicu Izvršnog odbora gdje je donesena odluka o nastavku sezone.

U 1. HBL neće se odigrati posljednja tri kola, već samo završni turnir s četiri prvoplasirane momčadi po trenutnom stanju na tablici. Tako se za titulu prvaka Hrvatske ove godine na završnome turniru bori jedna istarska momčad, ona boćara iz Pule koji u završni turnir ulaze s druge pozicije.

Upravo je činjenica kako im je na završnici dodijeljena pozicija broj dva, te samim time i teži ždrijeb u polufinalu, digla puno bure i rasprava. Naime, Pula je u sljedećem kolu trebala biti domaćin riječkom Vargonu koji se trenutno nalazi na prvome mjestu, a pobjedom bi momčad Pule preuzela prvu poziciju s obzirom na to da je slavila i u prvom međusobnom susretu sezone u Rijeci.

S obzirom na to da je odluka kako za druge i treće lige vremena za odigravanje ima, te bi ti klubovi trebali do kraja prvenstva odigrati između tri i pet susreta, ovakva odluka još više čudi i ostavlja puno upitnika iza sebe.

Drugoligaši i trećeligaši odigrat će još dva kola kako bi došli do polovice prvenstva, a nakon toga će četiri najbolja kluba odigrati ligu za prvaka gdje će prenijeti rezultate iz međusobnih susreta u prvog dijela sezone. Aktualne prvakinje Hrvatske, boćarice Labina bit će domaćin završnog turnira za boćarice 27. i 28. lipnja, gdje će nastupiti četiri najbolje plasirane boćarske ekipe 1. HŽBL.

U svim je prvenstvima izbačena disciplina trojka, koja je zamijenjena disciplinom par. Prvenstva će započeti najranije 13. lipnja, a najkasnije 27. lipnja. Ako se do toga datuma sezona ne nastavi, odnosno ako odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite ne budu dozvoljavale sportska natjecanja u dvoranama, prvenstvo će se poništiti te će se u novu sezonu krenuti s istim sastavima liga.