Home Boćanje Ostalo HBS također obustavio sva natjecanja nakon pojašnjenja ministarstva po kojem taj sport...

HBS također obustavio sva natjecanja nakon pojašnjenja ministarstva po kojem taj sport nije ekipni

SHARE

Temeljem odluke Stožera civilne zaštite RH i pojašnjenja predmetne odluke od strane Ministarstva turizma i sporta IO Hrvatskog boćarskog saveza je na video-sjednici održanoj u srijedu, 2. prosinca 2020. godine donio odluku o obustavi do daljnjega svih natjecanja u svojoj nadležnosti.

Navedenom odlukom IO-a obustavljeno je stoga i daljnje natjecanje u 1. HBL u kojoj su se prema kalendaru natjecanja do kraja tekuće godine trebala odigrati još dva redovna kola, te eventualno tri zaostala susreta iz prethodnih kola.

Naime, odlukom Stožera od 27. studenog, o nužnim epidemiološkim mjerama radi spriječavanja prijenosa bolesti COVID-19, do 21. prosinca, pored sportaša u pojedinačnim sportovima prve tri kategorije prama kategorizaciji HOO-a, pravo natjecanja i treniranja imaju ekipe klubova ekipnih sportova koje se natječu u prva dva seniorska ranga i prvom juniorskom rangu natjecanja na nacionalnoj razini.

Ne samo HBS, već i hrvatski stolnoteniski i kuglački savez, koji imaju dugogodišnji klasičan ekipni ligaški sustav natjecanja, odluku su protumačili na način da se i dalje natjecati mogu ekipe klubova koje se natječu u prva dva ranga ekipnog ligaškog natjecanja na naconalnoj razini, te su prošle subote, 28. studenog odigrani susreti 5. kola 1. HBL, a odigrani su i pojedni zaostali susreti 1. hrvatske kuglačke lige u ženskoj i muškoj konkurenciji.

No, u ponedjeljak, 30. studenog se oglasilo Ministarstvo turizma i sporta s poješnjenjem prema kojem sportovi kao što su boćanje, stolni tenis ili kuglanje ne spadaju u red ekipnih sportova, već u red pojedinačnih sportova koji imaju ekipna natjecanja. Ista tumačenja je u utorak, 1. prosinca objavio i Stožer civilne zaštite RH.

Stoga HBS-u nije preostalo ništa drugo nego da obustavi sva natjecanja pod svojom nadležnošću. Ukoliko se u međuvremenu steknu epidemiološki i pravni uvjeti HBS planira nastavak boćarskih natjecanja pokrenuti 15. siječnja, a do tada će se izraditi i novi kalendar ligaških natjecanja. (IBS)