Home Nogomet Ostalo Hoće li korona promijeniti izgled županijskog nogometa?

Hoće li korona promijeniti izgled županijskog nogometa?

SHARE

Korona virus zasad je stvar zdravstvenih konotacija, međutim, sad je već i laicima jasno da će i ekonomija dobiti snažan udarac. Reklo bi se boksačkim rječnikom – aperkat u bradu.

Donijeti će to neke nove okolnosti te treba vidjeti kako će izgledati lige i klubovi u županijskom rangu. Jedno je sigurno – proračuni lokalnih samouprava punit će se smanjenim obimom, a to znači da će od sljedeće sezone biti vrlo teško uprihodovati tri ili četiri tisuće kuna za igranje županijskog nogometa, čega nažalost, danas ima.

Također, u većini lokalnih samouprava sigurno neće „braniti čast“ županijskih ligaša u odnosu na socijalu ili školstvo, pa je upitno koliko će klubova prijaviti omladinske selekcije koje „ne mora“.

Naime, dosad je važilo pravilo – „uspostavimo momčad, lokalna zajednica će dati više“, a odsad će gotovo sigurno vrijediti novo – „lokalna zajednica daje toliko i toliko, koliko nam je pametno imati selekcija?“.

Iako ne treba to zagovarati, pri toj će selekciji otpasti neki koji su neke svoje mlađe selekcije „stvarali“ i „držali na životu“ gledajući prema općinskim/gradskim vijećnicima i tamošnjim proračunima.

Zaista, kada prođe napeta situacija oko korone virusa, tko zna, možda će i poimanje sporta u našoj sredini poprimiti neke druge obrise.