Home Nogomet Istra 1961 Hoće li se u ovom prijelaznom roku dogoditi najveći izlazni transfer Istre...

Hoće li se u ovom prijelaznom roku dogoditi najveći izlazni transfer Istre 1961?

Čini se kako se u Puli sprema veliki transfer. Jasno, radi se o Mauru Perkoviću, braniču Istre 1961 koji ima ponude iz raznih dijelova Europe, a najuporniji zasad se čini rudarski velikan iz Ukrajine kojeg vodi hrvatski trener Igor Jovičević.

Radi se o Šahtaru, trenutno drugoplasiranom klubu ukrajinske Premier lige, s pet bodova i utakmicom manje od vodećeg Dnipra. Kako djeluje, radi se samo o tome kako klubovi i svi akteri u transferu moraju dogovoriti iznos odštete.

Naime, Perkoviću vrijednost rapidno raste, lani u ovo vrijeme prema Transfermarktu vrijedio je 450 tisuća eura, a sada je pulski U21 reprezentativac već na 2,5 milijuna eura. Zbog toga, veoma je upitno koliko će Šahtar morati izdvojiti za Perkovića, ako se on odluči na putovanje prema Ukrajini.

Inače, do ožujka 19-godišnji Perković već ima 44 HNL nastupa, a upisao je i tri pogotka te asistenciju. U Istru 1961 stigao je iz Pule ICI, 2012. godine.

Kada vidimo ovaj slijed događaja, postaje nam još manje jasno zbog čega se u svakoj sezoni mladim igračima iz Pule ne daje prigoda u prvoj momčadi. Ovo bi mogao biti najveći transfer Istre 1961 u povijesti.

Previous articleJadran napušta napadač koji je jesenas postigao pet pogodaka
Next articleOPĆINA LIŽNJAN: “Za javne potrebe u sportu predviđeno 567 tisuća kuna, ali informaciju o preraspodjeli tražite od Sportske zajednice”