Home Rukomet Premijer HMRL HRS i reorganizacija liga – što očekivati u narednoj sezoni?

HRS i reorganizacija liga – što očekivati u narednoj sezoni?

SHARE

Pandemija koronavirusa neminovno će donijeti neke posljedice na rukometni svijet. Neke prve natruhe promjena već su vidljive, a bit će veoma zanimljivo pratiti kako će izgledati lige u narednoj sezoni. HRS je već poslovično organizacija koja se ne žuri…

Jasno je da se Premijer HMRL neće „dirati“, u narednoj sezoni trebalo bi igrati deset identičnih klubova kao i u netom završenoj, ali to je dio hrvatskog rukometa koji je, nazovimo to tako, najbliži profesionalizmu.

Ostatak je dosad bio poluprofesionalizam s ozbiljnim koketiranjem prema amaterizmu, a odsad situacija može biti samo lošija. Pogotovo se to odnosi na Prvu HRL Jug gdje metkovskom klubu svako gostovanje u Istru košta više od 10 tisuća kuna, a nije baš „veselo“ ni kad Osječani putuju u Prelog ili Čakovec.

Takva gostovanja su i dosad bili veliki uteg klubovima u drugom rukometnom rangu, a u sljedećoj sezoni financijska situacija pogoršat će se – apsolutno svima. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li HRS razmišljati u smjeru da od postojeće dvije druge lige (Prve HRL Jug i Prve HRL Sjever), naprave tri, obzirom na nekolicinu ozbiljnih trećeligaša poput Siska, Petrinje, Splita, Zadra 1954, Slatine, Đakova, pulske Arene i Rovinja…

S tim klubovima dobila bi se brojka od 34 kluba koja su vjerojatno zainteresirana za drugoligaško natjecanje, a od toga se komotno mogu napraviti tri lige u kojima bi troškovi bili kudikamo prihvatljivi klubovima u ovoj situaciji.

Što će HRS odlučiti, još se ne zna…