Home Rukomet Ostalo HRS: Nema natjecanja do kraja rujna

HRS: Nema natjecanja do kraja rujna

SHARE

HRS, točnije njihov predsjednik Tomislav Grahovac, poslao je priopćenje vezano uz rukometni svijet koji je u potpunosti stao. Priopćenje pročitajte u nastavku:


Iza nas je dug period odgoda i otkazivanja sportskih događanja uzrokovanih pandemijom, koji je pogodio sportaše, sportske djelatnike i sport općenito. Hrvatski rukometni savez i dalje prati preporuke i odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o kojima vas periodično informiramo te vjerujemo da polako izlazimo iz zone neizvjesnosti i da je povratak u normalizaciju na vidiku. To će, u svakom slučaju, biti proces za koji se pripremamo.

Znamo da hrvatska rukometna javnost očekuje afirmativna rješenja i odluke te vas ovim putem informiramo o trenutnoj situaciji i statusu priprema aktivnosti za nadolazeći period.

Ovo je iznimno izazovna godina za hrvatski rukomet i za sport uopće. Hrvatski rukometni savez, u skladu s mogućnostima i situacijom, iskoristio je ovaj status quo period za rad na nekoliko strukturalnih promjena koje će unaprijediti funkcioniranje sustava natjecanja, poslovanje s klubovima, lakši pristup informacijama te bržu i efikasniju komunikaciju.

Intenzivno se radi na:

  • Optimiziranju i usklađivanju svih propisnika s Europskom rukometnom federacijom
  • Digitalizaciji i uvođenju novog informacijskog sustava koji će ubrzati i olakšati poslovanje s klubovima, pristup informacijama, te uvelike unaprijediti funkcioniranje sustava natjecanja
  • Ciklusu edukacija za sve sudionike sustava
  • Sustavu standardizacije i licenciranja sukladno novopropisanim propozicijama i registrima, a uključuje bazu rukometašica, rukometaša, rukometnih klubova, dvorana, medicinskog osoblja, organizaciju Lige, područja marketinga i medija
  • Pripremi odigravanja Liga;

Određeni su i datumi – 26.9. je planiran za početak 1. HRL za žene i Paket 24 Premijer ligu, za kojima će slijediti i ostale seniorske lige te natjecanja mlađih dobnih uzrasta.

Prvi vikend u rujnu (04. – 06.09.) održava se Seminar trenera u Zadru. Hrvatski rukometni savez ima obavezu izdati godišnju potvrdu licenci, te smo za ovu godinu trenere oslobodili plaćanja kotizacije za seminar i članarine za dobivanje licenci.

Također, pred nama su, krajem ove i početkom sljedeće godine, organizacije jednog europskog i jednog svjetskog prvenstva za juniore i kadetkinje, za koje se nadamo da će se održati bez ponovne odgode, te odlazak seniorskih reprezentacija na europsko i svjetsko prvenstvo.

Sve su ovo koraci poduzeti s namjerom poboljšanja sustava podrške klubovima i rukometu uopće, a više ćemo informacija za javnost imati nakon sastanka Upravnog odbora, 25.08., koji će definirati termine i donijeti pravni temelj za realizaciju svega na čemu se radi kako bismo kvalitetno započeli željno čekanu sezonu.