Home ISTRA Futsal Hrvatska futsal U19 reprezentacija čeka EURO u Poreču unutar “skupine smrti”

Hrvatska futsal U19 reprezentacija čeka EURO u Poreču unutar “skupine smrti”

Ždrijeb skupina Europskog prvenstva u futsalu za igrače do 19 godina održan je u Poreču, a Hrvatsku je smjestio u Skupinu A, zajedno s Portugalom, Španjolskom i Francuskom.

U porečkoj dvorani Žatika, Hrvatska će od 3. do 10. rujna biti domaćin trećeg po redu Europskog prvenstva u futsalu za igrače do 19 godina, nakon Španjolske i Latvije, a Poreč je ovog utorka ugostio i ždrijeb skupina završnog turnira.

Mladi hrvatski igrači postavljeni su na poziciju A1, a kuglice su im za suparnike dodijelile Portugal, branitelja naslova i dvostrukog prvaka Španjolsku te Francusku. Skupinu B čine Ukrajina, Finska, Slovenija i Italija.

Ždrijebu je između ostalih prisustvovao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

“Sretan sam i ponosan da mogu pozdraviti sve sudionike, kojima čestitam na plasmanu, i hvala Uefi na čelu s predsjednikom Čeferinom što nam je ukazao povjerenje ovim domaćinstvom. Uživat ćemo u rujnu u lijepim potezima i neka pobijedi najbolji. Osim toga, želim istaknuti da sam ponosan na rezultate naših futsalskih reprezentacija i klubova, to je temelj za daljnja ulaganja i uvjeren sam da ćemo nastaviti ostvarivati dobre rezultate”, rekao je Kustić.

Ambasador turnira, proslavljeni hrvatski reprezentativac i sadašnji član stručnog stožera Zlatka Dalića, Vedran Ćorluka, poručio je: “Mi svi jako volimo mali nogomet, jako volim tu povezanost s loptom. Neka mladi igrači na ovom natjecanju vide gdje su među svojim vršnjacima, usporede kvalitetu i pokušaju biti bolji od suparnika”.

Previous articleKK Astra ove nedjelje domaćin drugog kola Istra Kupa u preponskom jahanju
Next articleNAJAVA | II ŽNL – 24. kolo | Je li ovo najava ili odjava sezone – nakon nedjelje moglo bi biti sve poznato…