Home Rukomet Ostalo Hrvatska očekivano u drugom krugu, predstoji ozbiljniji rukomet

Hrvatska očekivano u drugom krugu, predstoji ozbiljniji rukomet

SHARE
Foto: HRS Instagram

Hrvatski rukometaši očekivano su osvojili skupinu C i u drugi krug natjecanja prenijeli tri boda. Možemo reći kako tek sada počinje “ozbiljniji” dio prvenstva, a za mnoge reprezentacije, a nadamo se i Hrvatsku pravi rukomet počinje u četvrtfinalu.

Jasno je kako utakmica protiv Japana na otvaranju prvenstva nije bila realan prikaz kvalitete Hrvatske kao ni loše otvaranje protiv Angole. Treće kolo i utakmica protiv Katra pokazala je kako se Hrvatska iz kola u kolo diže što je svakako pozitivno. Kao najbolji pojedinac iskazao se Marino Marić kao najbolji strijelac reprezentacije Hrvatske.

Ne treba posebno isticati lijeva i desna krila koja su već godinama jaka oružja Hrvatske. Uz to veseli povratak Karačića i Šege koji je već u posljednjoj utakmici pokazao koliko može značiti raspoložen vratar.

Drugi krug donosi nam oglede protiv Bahraina, Argentine i Danske. Protiv Bahraina uz dovoljnu dozu ozbiljnosti ovoliko kvalitetna Hrvatska ne bi trebala imati većih problema.

Međutim, iako oslabljena Argentinu treba shvatiti ozbiljno s obzirom da Hrvatskoj takve reprezentacije “ne leže”, a utakmica s Danskom biti će prava rukometna poslastica u kojoj nikad nema favorita.

Standings provided by SofaScore LiveScore