Home ISTRA Stolni tenis Hrvatska u Vrsaru osigurala nastup na EP-u u Švedskoj!

Hrvatska u Vrsaru osigurala nastup na EP-u u Švedskoj!

Hrvatska stolnoteniska reprezentacija je u četvrtak u Vrsaru s 3:0 pobijedila Španjolsku i definitivno potvrdila nastup na Europskom prvenstvu u švedskom Malmöu u rujnu ove godine.

Ostaje još susret s Austrijom u gostima, ali to će biti tek formalnost. Španjolska je u Vrsar stigla bez prvog igrača, Alvara Roblesa, ali izbornik Neven Karković nije htio nikakvo opuštanje. Pogotovo jer su u prvom susretu Španjolci bili vrlo neugodni. No, ovog puta nije bilo nikakve neizvjesnosti, naši stolnotenisači su doslovno pomeli suparnike.

„Kada pobijediš 3:0 izgleda na prvu kako suparnici nisu neki. No, kada pogledate statistiku ne bi vjerovali koga su sve dosad pobijedili Masip i Caballero. Mi smo pogodili postavu. Fićo je igrao s ljevakom, Gaćko je bio rutiniran i prejak za suparnika, a Frane je ekspert za forhendaše, što je pokazao niz puta. Sve se poklopilo“, istaknuo je izbornik Neven Karković.

Tako je i bilo. Filip Zeljko je ‘deklasirao’ De Le Herasa, Andrej Gaćina je nastavio u sličnom tonu, a točku na ‘i’ stavio je Frane Kojić. Dečki su na putu do pobjede ispustili – set! Cro Express projurio je Vrsarom i ‘čekirao’ karte za Švedsku.

Treba spomenuti kako nisu mogli računati na Tomislava Pucara, koji nije igrao zbog ozljede vrata. Nije se htjelo riskirati, a i za nekoliko dana on i Gaćina imaju nastup na TOP 16.
„Svi smo sretni što smo sve riješili i prije posljednjeg meča. Sad smo bez stresa. Realno, bili smo favoriti, ali trebalo je to pokazati za stolom. Svi smo bili odlični. Nadam se dobrim pripremama u kolovozu kako bi u Švedskoj napali što bolji rezultat“, kazao je Gaćina, naš najiskusniji reprezentativac.

Inače, zanimljiv podatak je da je muška seniorska reprezentacija posljednji put gostovala u Istri 2005., a tada je domaćin bila Pula. Nakon 18 godina Vrsar je drugo mjesto u Istri koje je ugostilo mušku reprezentaciju. I pritom je naglašeno kako je ovo zasigurno jedno od najznačajnijih sportskih događaja u povijesti ovog malog mjesta, ali velikog turističkog središta na zapadnoj obali Istre.

HRVATSKA – ŠPANJOLSKA 3:0

Zeljko – De La Heras 3:0 (5, 6, 5)

Gaćina – Masip 3:1 (4, -7, 6, 4)

Kojić – Caballero 3:0 (8, 4, 9)

REZULTATI:

Španjolska – Hrvatska 3:1, Španjolska – Austrija 2:3, Hrvatska – Austrija 3:2, Hrvatska – Španjolska 3:0

RASPORED DO KRAJA: Austrija – Španjolska, Austrija – Hrvatska

Poredak kvalifikacija:

Hrvatska 3-0

Austrija 1-1

Španjolska 0-3

Previous articleIvana Dojkić potpisala za klub iz WNBA!
Next articlePosljednja „lagana“ subota za nas – danas ćemo donijeti izvještaj s 23 utakmice u pet različitih sportova