Home ISTRA Futsal HRVATSKI FUTSAL NAGELSMANN: “Nama je utakmica protiv Futsal Pule Stanoinvest kao Liga...

HRVATSKI FUTSAL NAGELSMANN: “Nama je utakmica protiv Futsal Pule Stanoinvest kao Liga prvaka!”

SHARE

Ni najveći optimisti kojima je Futsal Pula Stanoinvest draga nisu maštali o tome kako će momčad Frane Despotovića nakon tri kola imati devet bodova i kao maksimalna putovati u Omiš, na noge ponajboljoj momčadi lige i aktualnom prvaku države, Olmissumu.

Puljani su, kako i priliči prvoligašu, na put krenuli danas, a sutra ih u dvorani Ribnjak, s početkom u 20 sati očekuje jako težak posao. Olmissum je klub koji u hrvatskom futsalu najviše koketira s profesionalizmom, čak im je to možda i uvreda, jer dok drugi koketiraju, oni u tome više-manje uspijevaju.

Na čelu potentne momčadi je trener Duje Maretić, hrvatska futsal verzija ‘Nagelsmanna“: „Vidljivo je odmah na prvi pogled da je svaki klub u Prvoj HMNL ozbiljno pristupio sezoni, a izgubila se ona neizvjesnost kod klubova vezana uz epidemiju. Sada se očito stanje stabilizira, pojačali se Novo Vrijeme, Futsal Dinamo, Square, splitski Universitas, svi su oni napravili značajne transfere koji doprinose kvaliteti cijele lige. A i dva nova kluba u ligi pristupili su maksimalno ozbiljno, prije svega Futsal Pula koja je dovela ozbiljna pojačanja. Prije svega tu mislim na ‘našeg’ Luketina i Stojkovića, ali i Šibenik koji se planski pojačao. Prva dva-tri kola su pokazala da nema laganih, unaprijed upisanih, bodova. Bez zadnje kapi znoja na parketu, neće se moći ostvarivati pozitivni rezultati i mislim da će to publici biti zanimljivo“, rekao je 29-godišnji trener Olmissuma pa nastavio:

„Protiv Puljana očekujem dosta borbenu, ‘fajtersku’ utakmicu, prvenstvo su otvorili na fantastičan način, a podsjećaju me baš na Olmissum prije dvije sezone, kad se tek ušlo u prvu ligu. Olmissum je i osvojio ligu uz taj novi zanos, polet, to strašno tjera naprijed. Igrače to gura do neslućenih razmjera, a njihova razina intenziteta i agresije donosi to da se ne treba čuditi njihovim pobjedama protiv Novog Vremena i Squarea. Jer, na kraju, lopta uvijek vrati, kad se pristupa tako kako Futsal Pula Stanoinvest pristupa utakmicama“, poručuje Duje pa dovršava:

„Mi ćemo morati odgovoriti istim zahtjevima u igri. Uopće ne razmišljamo o Ligi prvaka, nama je LP utakmica protiv Puljana, pogotovo nakon kiksa u prošlom kolu. Nadam se da će biti odlična utakmica i da će tribine uživati. Pulski prvoligaš se razvija jako dobro, na zdravim temeljima donose dobre odluke, prije svega tu mislim na imenovanje Frane Despotovića za trenera koji je u cijelu ligu unio jednu novu energiju što je pozitivno.  Grbić, Šulentić, Mataja, spomenuta pojačanja…nikoga ne trebaju čuditi njihovi rezultati“, rekao je za kraj dobro raspoloženi i uvijek dostupni Maretić.

Iako ih vodi jedan od najtalentiranijih trenera futsala u Hrvatskoj, Olmissum ima svoje adute i na parketu. Jurlina, Postružin, Sekulić, Pavić, Horvat, Perišić, Marić…Radi se o zaista kvalitetnoj i iskusnoj momčadi. Sutra, od 20 sati, u dvorani Ribnjak, tom će se sastavu pokušati suprotstaviti pulski prvoligaš.