SHARE

MNK Stanoinvest Futsal Pula večeras u sjajnoj utakmici u Domu sportova “Mate Parlov” nije uspjela iznenaditi te je Sporting Anderlecht pokazao zbog čega je bio barem blagi favorit. Njihovoj pobjedi nema zamjerki, a velika je šteta što Puljani nisu bili kompletni (zbog kartona nedostajali su Mataja i Bilić).

Belgijanci su danas u Puli krenuli žustro u susret. Već je u prvoj minuti Milanović upisao dvije obrane, obje nakon udarac sjajnog Brazilca Dioga. Puljani su poveli već u četvrtoj minuti preko Nikole Prelčeca koji se sjajno snalazi ispred gola Belgijanaca i zabija za 0:1!

Nažalost, srpski internacionalac Dragan Tomić samo tri minute kasnije poravnava na 1:1, a do predaha veliki broj obrana upisuje vratar Cristiano, a pogotovo pulski čuvar mreže Milanović. U tim trenucima najbolje se vidjela razlika u odnosu na SuperSport HMNL. Naime, današnja utakmica odigrana je u vidljivo bržem ritmu od prvenstvenih utakmica u Hrvatskoj.

Cijeli tijek utakmice bilo je vidljivo da je Diogo izraziti majstor, a to je pokazao i u 24. minuti nakon što je dobio povratnu loptu iz kornera te na asistenciju Roninha šalje “bombu” za 2:1.

Ipak, Stanoinvest Futsal Pula zaigrala je u tim momentima još bolje, nošena podrškom s tribina na kojima je bilo 800-tinjak gledatelja. Današnji kapetan Niko Vukmir u 31. minuti šalje odličnu dugu loptu, a Igor Osredkar glavom preko istrčalog Cristiana zabija za 2:2 i apsolutni delirij u dvorani.

No, četiri minute kasnije Belgijci ponovno vode. Odlično je s boka u sredinu stigao Franco Jelovčić, šibenski internacionalac u njihovom dresu i precizno pogodio za 3:2. Do kraja susreta Puljani su krenuli i s golman-igračem, uputili su mnogo udaraca, najviše baš Milanović, ali lopta više nije htjela u gol. Ostaje žal za boljim rezultatom, ali treba reći kako je ovo bila prezentacija sjajnog futsala u pulskoj dvorani.


BARCELONA S POLA GASA PREKO RUMUNJA

Rumunjski United Galati znao je da ih danas čeka najteža utakmica u grupi. Matheus Rodrigues je za Barcu do pete minute upisao ‘hattrick’ za 3:1, dok je za goste poentirao Constantin Burdujel.

Do predaha je bilo 5:1, pogodili su legendarna španjolska futsal ikona, danas 39-godišnji Carlos Ortiz i još jedno poznato futsal lice, Marcenio. U drugom dijelu Robert Crisan smanjio je za Rumunje na 5:2, a Adolfo je postavio konačnih 6:2 za Barcelonu.


PULA – Dom sportova “Mate Parlov – UEFA FUTSAL LIGA PRVAKA – ELITNA RUNDA – 1. kolo – SUCI: Kamil Cetin (Turska) i Marc Birkett (Engleska) TREĆI SUDAC: Petar Radojčić (Srbija)

SPORTING ANDERLECHT – STANOINVEST FUTSAL PULA 3:2 (1:1)

Strijelci: 0:1 Prelčec 4′, 1:1 Tomić 7′, 2:1 Diogo 24′, 2:2 Osredkar 31′, 3:2 Jelovčić 35′

Žuti kartoni: Nogueira (Anderlecht) Moravac De. (Stanoinvest Futsal Pula)

SPORTING ANDERLECHT: Cristiano, Eduardo, Nogueira Da Silva, Diogo, Grello, De Kerf, Tomić, Rescia, Roninho, Dillien, Jelovčić, Bex, Meyers

Trener: Luca Cragnaz

STANOINVEST FUTSAL PULA: Milanović, Osredkar, Baisel, Vukmir, Moravac Da., Moravac De., Grbić, Difonzo, Prelčec, Šulentić, Lorber

Trener: Nijaz Mulahmetović