Home Nogomet Ostalo HVALJEN ISUS | Kardinal Bozanić zajamčio reprezentaciji Hrvatske svoju molitvenu blizinu

HVALJEN ISUS | Kardinal Bozanić zajamčio reprezentaciji Hrvatske svoju molitvenu blizinu

HNS – Hrvatski nogometni savez izdao je danas priopćenje sljedećeg sadržaja. Prenosimo bez komentara.

„Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je na Kaptolu visoku delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza, predvođenu predsjednikom Marijanom Kustićem i izbornikom Zlatkom Dalićem.

Kardinal Josip Bozanić čestitao je delegaciji HNS-a na velikom uspjehu, osvojenoj brončanoj medalji na nedavno završenom Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru te na afirmaciji brojnih vrijednosti u hrvatskom narodu koje su došle preko djelovanja hrvatske nogometne reprezentacije.

Predstavnici HNS-a izrazili su radost zbog susreta prilikom kojeg su zahvalili kardinalu na molitvenoj potpori i blizini.

Poručili su da reprezentaciju vode obiteljske vrijednosti, domoljublje i vjera, što je uz nogometno umijeće dovelo reprezentaciju do iznimnih uspjeha. Govoreći o stožernoj ulozi Crkve u njegovanju zajedništva u hrvatskom narodu poručili su da je ono također cilj Hrvatskoga nogometnoga saveza. U tom smislu predstavili su važnost inicijative da se izgradi primjeren nogometni stadion u Zagrebu.

Kardinal Bozanić osvrnuo se u vrijednosnom smislu na značaj nogometne reprezentacije u suvremenom hrvatskom društvu i na njezinu ulogu u učvršćivanju snage hrvatskoga zajedništva u koju su utkani i rad, i požrtvovnost, i skromnost, i solidarnost, i nenametljivost. Govorio je i o važnosti koju pozitivne poruke nacionalnoga nogometnoga sporta imaju pogotovo za djecu i mlade. Naglasio je da Zagrebačka nadbiskupija daje podršku nastojanjima da Hrvatska i Zagreb kao njezin glavni grad imaju nogometni stadion kakav zaslužuju, pogotovo s obzirom na velike nogometne uspjehe.

Kardinal Bozanić je poželio da reprezentacija i nadalje njeguje vrjednote oko kojih se sada okupila, a članovima reprezentacije i u budućim natjecanjima zajamčio je svoju molitvenu blizinu.

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić i izbornik Zlatko Dalić predali su na dar kardinalu Bozaniću, u znak zahvalnosti za potporu reprezentaciji, brončanu medalju s FIFA Svjetskoga prvenstva u Kataru, istovjetnu medalji kakvu su dobili i hrvatski reprezentativci. Kardinal Bozanić na dar je dobio i dres hrvatske nogometne reprezentacije s imenom kapetana naše nogometne reprezentacije, Luke Modrića.

Kardinal je izborniku Daliću i reprezentaciji darovao medalju s likom sv. Josipa, zaštitnika Hrvatske, srebrno-zlatnoga sjaja, kakav imaju i njihovi dosadašnji uspjesi te poželio da ih taj sjaj prati i u budućim natjecanjima.

U delegaciji Hrvatskoga nogometnoga saveza na susretu s kardinalom bili su, uz predsjednika Kustića i izbornika Dalića, prvi dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović-Šimunović, tehnički direktor A i U-21 reprezentacija Stipe Pletikosa te team managerica A reprezentacije Iva Olivari. Sa strane Nadbiskupije bili su prisutni i preč. Ivica Budinšćak, ravnatelj UZUK-a, i g. Branimir Stanić, glavni urednik Glasa Koncila.