Home Rukomet Prva HRL Jug I HRL JUG – 7. kolo | Veliki istarski derbi sutra se...

I HRL JUG – 7. kolo | Veliki istarski derbi sutra se igra u Buzetu, gostima trebaju bodovi za napad na sam vrh

FOTO: Joško Herceg

Nakon prvih šest kola u Prvoj HRL Jug situacija je vrlo zanimljiva. Najviše govori činjenica da su prvih pet momčadi „natiskane“ u četiri boda, a da su na dnu, na našu žalost, pulska Arena te riječka Kozala.

Upravo Kozalu će ove nedjelje ugostiti Umažani koji su u tom susretu izraziti favoriti, a momčad Bruna Marosa ima drugog i četvrtog strijelca lige, Tomislav Bošnjak je zasad na 39 golova, a Marin Sinčić na 36. Prvo ime Kozale je definitivno Antonio Tomaš, koji je postigao 33 pogotka, ali u samo tri odigrane utakmice.

Istog dana, u nedjelju, pulska Arena gostuje u Splitu kod akademije Balić Metličić. Puljani su prošlo kolo bili blizu bodova protiv Splićana, ali na kraju su gosti uspjeli u posljednje tri minute privesti utakmicu kraju.

Veliki istarski derbi igra se od 18 sati, ali u subotu, u Buzetu. Domaćin je vjerojatno očekivao više od četiri boda nakon pet kola, ali Rovinježi usprkos sjajnim igrama ne mogu se nazivati baš favoritima usred „grada piva i tartufa“.

Na jednoj strani Sandro Samardžić, Raul Valković i Tomislav Karaula garantiraju da Buzećani imaju i kvalitetu i iskustvo dok gosti stižu osokoljeni s pet pobjeda i sa sjajnom formom najboljih igrača kao što su Tonya Zareva i Nedjeljko Jurkovića.

SUBOTA, 11. studenog 2023.
Buzet – Rovinj (18:00)
NEDJELJA, 12. studenog 2023.
Balić Metličić – Arena Pula (16:45)
Umag – Kozala (17:00)

PRVA HRL JUG – 6. kolo