Home ISTRA Ostali sportovi I HRL JUG – | Buzećani mogu pobjedom okončati polusezonu za...

I HRL JUG – | Buzećani mogu pobjedom okončati polusezonu za pamćenje, Kovari će u Rijeci pokušati pobjeći s dna

Leon Rušnjak, RK Buzet

Posljednje kolo Prve HRL Jug igra se u vikendu ispred nas. Istarski predstavnici, ima ih pet, igraju protiv momčadi izvan Istre pa lokalnih derbija nema, a zaista je pred svima zahtjevan susret. Možda bi najlakše moglo biti Umažanima.

Oni će i prvi na teren, ove subote, od 16:30, ugošćuju dubrovački Ardiaei. Gosti su peta momčad lige, imaju 13 osvojenih bodova, ali se doimaju pobjedivi za momčad umaškog trenera Bruna Marosa i njegovog pomoćnika Severa. Goste predvode Metkovac Rudolf Ćužić, nekada igrač porečkog premijerligaša i Teo Putica, bivši član Dubrovnika, ali imaju i Umažani svoje adute.

Pola sata kasnije rukometaši Rovinja kreću na najteže gostovanje. Karlovčani su vodeća momčad lige, a igrači poput Dominika Smojvera ili Ivana Bačića garancija su teškog susreta za Jagićevu momčad. Prednost im je sigurno što mogu rasterećeni na put prema gradu na četiri rijeke.

Ni najveći labinski rukometni pesimisti nisu mislili početkom kolovoza kako će posljednje kolo dočekati na posljednjoj poziciji, onoj koja vodi u ligu potpuno amaterskog rukometa. Kovari ne trebaju strahovati, proljeće je dugo i mogu se presložiti bez većih problema, ali prije toga ove subote u 19 sati moraju put Rijeke gdje ih čeka Kozala.  Ni oni ne briljiraju, imaju tek osam bodova, tri više od Labinjana pa je sve moguće.

Ako je netko, osim Rovinježa, iznad očekivanja, onda su to nedvojbeno Buzećani. Ne samo zato što imaju osam pobjeda u deset kola i drže drugu poziciju, već i zbog toga što su uspjeli afirmirati nekoliko mladih rukometaša na čelu kojih je Leon Rušnjak, drugi strijelac lige koji je nedavno dobio poziv za omladinsku reprezentaciju.

Kada bi u nedjelju od 12:45 pobijedili u gostima akademiju Balić-Metličić, mogli bismo govoriti o fantastičnoj polusezoni za RK Buzet. Posljednji susret ovog vikenda od istarskih klubova u Prvoj HRL Jug igra pulska Arena koja u nedjelju od 16 sati gostuje kod Hrvatskog Dragovoljca. Uz dužno poštovanje pulskim rukometašima, kada igrate u gostima protiv HD-a u borbi za ostanak, možda je najbolje svoje nade ostaviti u Istri. Ali, sretno im, možda nas svih razvesele.

Previous articleU nedjelju kreće 12. izdanje memorijala “Blažević-Velenik”, na boćarske staze izlaze i neka velika imena!
Next articleISTRASPORT PRATI KATAR | Hrvatska ima i pamet i srce – današnji junaci povijesne pobjede bili su Livaković, Oršić i Petković!