Home Rukomet Prva HRL Jug I HRL JUG | Spušteni zastori za 2022. godinu – Buzet poražen,...

I HRL JUG | Spušteni zastori za 2022. godinu – Buzet poražen, Arena napravila čudo u Omišu!

Polovičan učinak istarskih rukometnih klubova danas u Prvoj HRL Jug. I to je prije bilo za očekivati obrnute ishode, ali eto – lopta je okrugla, kaže jedna od mnogih ‘floskula’ u sportu. Buzećani nisu uspjeli ostati „korak“ do vodećeg Karlovca.

Danas su poraženi kod akademije Balić Metličić u susretu u kojem jednostavno nisu bili pravi od prve minute. Već je u 13. minuti 7:4, a domaći drže prednost i do predaha – u 26. je 15:11, a na poluvrijeme se ipak odlazi sa ‘samo’ 16:13.

Približili su se Buzećani u nastavku na samo gol zaostatka u 33. preko Valkovića (17:16), ali novi domaći ‘val’ golova odveo je Splićane na 22:19 u 42. te 26:22 četiri minute kasnije. Na kraju 32:28. Splitsku akademiju predvodio je danas maestralni Tonči Ivanišević, s 15 golova, a Buzet su ‘nosili’ Raul Valković sa sedam golova te Leon Rušnjak i Igor Šegota koji su postigli po pet.

Pulska Arena napravila je malo čudo, ne zato jer nemaju kvalitetu, već zato što Hrvatski Dragovoljac ključne bitke za ostanak u ligi najčešće ne gubi.

Bilo je neizvjesno, na gol-dva cijelu utakmicu. U smiraj susreta ušlo se s 21:21, a onda su domaći vodili u tri navrata, posljednji put 24:23. Doimalo se u toj 54. minuti kao da će to Hrvatski Dragovoljac dobiti ‘na mišiće’. No, onda Karlo Moslavac zabija dva uzastopna gola i u 58. minuti je 24:25.

Zebić je poravnao za HD, a onda Renato Ćurić postiže dva pogotka za pulsko slavlje, između čega je Plazibat propustio realizirati sedmerac. Pulska Arena je tom pobjedom 25:27 preskočila HD i sad se nalaze na desetoj poziciji Prve HRL Jug – izvan ‘opasne zone’.

I HRL JUG – JESENSKA POLUSEZONA

Previous articleMINI ULICA | Poznato tko nastavlja natjecanje iz po četiri skupine u dvije kategorije, U11 i U15
Next articleULICA – 3. DAN | Šijanci i Verudeži nisu dozvolili iznenađenja, Radusin inicirao povratak Jaša