Home Nogomet Druga NL Igor Pamić s kolonijom istarskih igrača stiže na Veli Jože – Jadranu...

Igor Pamić s kolonijom istarskih igrača stiže na Veli Jože – Jadranu je to ključna utakmica, a protivnik je u odličnoj formi

FOTO: Facebook NK Karlovac 1919

Nogometaši porečkog Jadrana sutra, s početkom u 15:00 sati, dočekuju Karlovac 1919, momčad koja je trenutno u najboljoj formi u ligi. Naime, žminjski trener Igor Pamić proteklog je vikenda sa svojim momcima proslavio četvrtu pobjedu u nizu.

Nakon lošeg ulaska u sezonu, u posljednjih mjesec dana redom su „pali“ Grobničan, Hrvace, Dugo Selo i Bjelovar. Karlovačka momčad itekako ima istarski „štih“. Osim trenera Pamića tu su Goran Paracki, Zvonko Pamić, Mateo Ostović, Loran Rojnić, Noz Kristaj i Luka Šteko, sve redom dečki koji su ponikli u istarskim klubovima.

Tu je i Ivan Matyazh, nekadašnji napadač Istre 1961, ali i internacionalni poput Haorana Lia ili Ericka Vanzele. No, Jadranaši su svjesni kako ih čeka mnogo teških utakmica te kako u ovoj ligi nema slabih momčadi.

Zbog toga, sutrašnja je utakmica ključna iz više razloga. Pobjeda je nužna kako bi se uhvatio priključak barem s pretposljednjim Dugim Selom. Naime, Belišće na svom terenu dočekuje Grobničan koji dolazi bez nekoliko kartoniranih prvotimaca, a Hrvatski Dragovoljac na svom terenu dočekuje Trnje.

Porečani moraju sada „zbiti glave skupa“ i na krilima angažmana i motiva pronaći put u 90 minuta do pobjede protiv realno mnogo skuplje momčadi i ambicioznog projekta. Kvalitete imaju, ali kako je vremena sve manje – sutra moraju dati posljednji atom snage, kao da je riječ o posljednjoj utakmici u sezoni.