Home Boćanje Treća HBL Zapad III HBL ZAPAD – 1. KOLO | Ročkom Polju i Vodnjanu istarski...

III HBL ZAPAD – 1. KOLO | Ročkom Polju i Vodnjanu istarski derbiji na otvaranju

Filip Matijašić

Okončano je prvo kolo Treće HBL Zapad. Za istarske klubove bilo je ispodpolovično jer je Umag poražen na domaćem terenu od Svetog Jakova, a dva istarska derbija pripala su domaćinima, boćarima Vodnjana i Ročkog Polja.

Umažani su u posljednjem krugu igara imali priliku naštetiti snažnoj momčadi Svetog Jakova, ali u tome nisu uspjeli. Predvodio ih je Cvetko Medica s tri pobjede u isto toliko susreta. Vodnjanci su dočekali na svom jogu novaka u ligi, Selca Bračana. Već nakon prve tehničke discipline bilo je 9:1 pa se pobjeda „bumbara“ pretpostavljala u tom trenutku.

Obzirom da su, osim brzinskog izbijanja, sve ostale tehničke discipline pripale gostima, nije bilo na susretu igrača s tri ili više okršaja, a bez poraza. Dino i Neno Jermaniš upisali su dva slavlja kod gostiju, a kod domaćina takav su učinak imali Tomislav Okmažić, Ivo Volarević, Veljko Žufić i Denis Peršić.

Pojačani sjajnim Filipom Matijašićem koji je u debiju upisao tri uvjerljiva slavlja i poraz u trojci, Ročko Polje je slavilo protiv Lindaraca. Kod gostiju je četiri od šest poena osvojio Livio Štihović, a u domaćim redovima još su odlični bili Denis Muzica i Teo Glavić (dvije pobjede i poraz oba).


TREĆA HBL ZAPAD – 1. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”4356″]

TREĆA HBL ZAPAD – LJESTVICA

[jsStandings id =”47161″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk”]

TREĆA HBL ZAPAD – 2. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”4357″]